Magyar startupokkal erősít Lisszabonban a techvilág e rangos seregszemléje

Szerző: | 2022. november. 22. | Hazai, Technológia

Lisszabonban, a portugál fővárosban rendezték meg a technológiai világ egyik fontos seregszemléjét, a Web Summit konferenciát, amelyre – a legjobbak közé – hat magyar innovatív cég is kijutott. A lisszaboni konferencián ezúttal 160 országból több mint 71 ezer látogató és több mint 2000 nemzetközi médiaképviselő vett részt. Az egyik magyar fejlesztés az online vásárlásnak adhat új lökést.

Egy friss beszámoló szerint Lisszabonban a nemrég véget ért Web Summiton olyan ismert személyiségek is megjelentek, mint Eva Longoria színésznő, a WHO Foundation elnöke, Toto Wolff, a Mercedes AMG Petronas F1-csapat főnöke, Ránija jordán királyné vagy éppen Olena Zelenska, az ukrán elnök felesége.

A hatalmas technológiai cégek mellett idén nem kevesebb mint kétezer-háromszáz startup is bemutatkozhatott.

Ezek közé hat magyar startupnak is sikerült bekerülnie. A vg.hu beszámolója szerint például a Smuc.io magyar startup csapata azzal került be a világ leginnovatívabbjai közé, hogy a világon elsőként oldotta meg a videós (legyen az élő vagy felvett) reklámokból történő azonnali online vásárlást – akár több ezer weboldalon és akár 50 közösségi oldalon egy időben.

Az értékesítés mellett a megoldás egyebek mellett használható adománygyűjtésre, tájékoztatásra, rendezvények, aukciók közvetítésére is. A projektről korábban a Makronóm is beszámolt:

A Smuc egy nemzetközi szakemberekből álló e-commerce és ad tech (azaz digitális hirdetéstechnológia) megoldást fejlesztő IT-cég, amely a nagy világmárkák, webshopok, médiakiadók és marketingügynökségek számára kínál egy új marketing- és hirdetési eszközt. 

A Smuc lerövidíti a vásárlói utat, hiszen a videós reklámon belül a termékek azonnal megvásárolhatók. A videólejátszó hatalmas előnye, hogy beágyazható bármilyen webshopba vagy weboldalba fejlesztői tudás nélkül is, továbbá online display hirdetésként is terjeszthető.

A Smuc playerrel az ügyfeleknek nem feltétlenül kell új tartalom gyártásával bajlódniuk, hiszen bármilyen videós tartalmat (egy link bemásolásával akár YouTube-ról, Facebookról vagy Vimeóról) egy kattintással vásárolható hirdetéssé alakíthatnak.

Fenntartható startupokat is díjaztak Lisszabonban

A Smuc a Web Summit szervezőitől néhány startup egyikeként megkapta az „Impact Startup” minősítést is, amelyet csak azok a cégek érdemelnek ki, amelyek innovációja hozzájárul az ENSZ 17 fenntartható fejlesztési célkitűzésének (SDG) egyikéhez.

Bár a megoldás alapvetően az online vásárlás egyik újfajta eszköze, azonban a környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartva tudatosabb vásárlásra ösztönöz. 

Mivel a videós tartalmak megtekintésekor a vásárló jobban megismeri a terméket – tudja, mit rendel meg, szemben egy normál webshopos vásárlással, ahol tulajdonképpen egy kép alapján vásárol –,

minimum 30 százalékkal kevesebb az online vásárlásból eredő visszaküldések száma.

Ezen túl a Smuc felhőtechnológiájának használata sokkal kevesebb energiaszükséglettel jár, mint a streamingszolgáltatóké.

 A cikk eredetileg a makronom.mandiner.hu oldalon jelent meg.

Nyitókép: Web Summit Facebook oldala

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn