Szerbia és az Airbus folytatják fegyveripari együttműködésüket

Szerző: | 2023. július. 28. | Háború, Társadalom, Világgazdaság

Szerbia és az Airbus ipari együttműködés keretében többek között a H125M és H145M helikopterekre fókuszálnak, beleértve fegyverzet integrációt és minősítéseket. A SiRTAP drón program keretében Szerbia további technológiai előrelépést tehet, amely komoly kihívást jelenthet az ország számára.

Miklós Hajnalka írása.

Júniusban a Párizs melletti Le Bourget reptéren megtartott légiipari vásáron kiderült, hogy Szerbia ipari együttműködést tervez az Airbusszal. Igaz, akkor még nem esett szó arról, hogy mely géptípusok állnak a két fél figyelmének a középpontjában. Most viszont már ezt is tudni lehet: a H125M-es helikopterről van szó.

Déli szomszédunk az ipari együttműködést az európai légi közlekedési konzorciummal a batajnicai Moma Stanojlović Repülő Intézet (Moma Stanojlović vazduhoplovni zavod) felkészítésével és a szükséges minősítések megszerzésével kezdte meg. Ezt követte az ipari együttműködés következő szakasza, amikor szerbiai gyártású fegyverzetet integráltak az Airbus H145M helikopterére. Ezzel a szerb Védelmi Minisztérium Haditechnikai Intézetének mérnökei az egyik legmodernebb európai helikopteren dolgozhattak.

Szerbia 2021-ben tíz BK117D3m típusú helikoptert rendelt, amelyek főrotora ötlapátos kialakítású. A tervek szerint az új gépeket még az aktuális évben kézhez kapják. Az egyik helikopter vélhetően magas rangú személyek szállítására lesz használva, és egy ilyen típusú helikopterrel már találkozhattak az Airbus németországi, Donauwörthben lévő üzemében.

A második helikoptert fegyvertartók és egy MX–15 optoelektronikai rendszer segítségével szerelték fel.

A 10 új H145c-ből hetet a szakemberek becslései szerint a HForce 3 tűzvezető rendszerrel fegyvereznek fel. Ez magában foglalja a légi irányítású lőszerek használatát is. Ezt a felvetést egyelőre hivatalosan nem erősítették meg. Mivel a SiRTAP repülőprogram még csak most kezdődött,. a külföldi médiabeszámolók szerint épp ezért keres Spanyolország és az Airbus további ipari partnert ehhez a programhoz.

Szerbia számára ez komoly kihívást jelentene. Komolyabbat, mint a Kínával való együttműködés, aminek az lett az eredménye, hogy déli szomszédunk a gépparkját kis kategóriás pilóta nélküli repülőkkel bővítette.

A Tango Six portál rámutatott arra, hogy amennyiben Szerbia nemcsak gyártja (vagy felfegyverzi) a repülőgépeit, hanem a gépparkjának további erősítéséhez rendel ezekből a pilóta nélküli járművekből, jelentősen jobb teljesítményt érhet el, mint a kínai CH–95-össel.

Az eredeti cikk a Mandiner Makronóm rovatában jelent meg.

Címlapfotó: shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn