Fintech rövidhírek 

Szerző: | 2023. szeptember. 2. | Technológia

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legutóbbi adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető az elmúlt hetek legizgalmasabb fintechtörténéseit járták körbe. Az adásban szó esett a bitcoinos kampánytámogatásról, az FTX újraélesztéséről, valamint egy történelmi jelentőségű zöldenergia-beruházásról is. 

Már bitcoinnal is támogathatjuk a politikusokat 

Miami polgármestere bejelentette, hogy bitcoinban is elfogad adományokat az elnöki kampányához. Francis Suarez a republikánus párt jelöltje, és az elnöki kampányban olyan versenytársakkal kell majd megmérkőznie, mint Donald Trump. Ehhez a támogatók bitcoinnal is hozzájárulhatnak – akár 0,00034 bitcoinnyi, vagyis 1 dollár értékű összeget is adományozhatnak a FrancisSuarez.com-on. Az elnökjelölt egyébként a kriptovaluták iránti bizalma ellenére betiltaná a központi banki digitális valutákat (CBDC). 

Újraéleszthető-e az FTX? 

Tavaly év végén ment csődbe az egyik leghíresebb kriptovaluta-kereskedelmi platform, az FTX. Kiderült, hogy a vállalat komoly likviditási problémákkal küzdött, és finoman szólva sem kezelte megfelelően az ügyfelek pénzét. A legfrissebb hírek szerint azonban feltámasztanák az FTX-et. Az FTX.com a hitelezőinek lehetőséget kínál részvények, tokenek vagy egyéb eszközök birtoklására egy újonnan létrehozott vállalatban. Az új vezetőség szándéka egyértelmű, ugyanakkor kérdéses, hogy egy ilyen hírnevet szerzett vállalat visszanyerheti-e a bizalmát az emberek szemében. 

Sikert sikerre halmoz az Apple Savings 

Az Apple áprilisban mutatta be a megtakarítási számla szolgáltatását, és mára több mint 10 milliárd dollárnyi megtakarítást vonzottak be. A világ legnagyobb vállalatát már az első napon 400 millióval bízták meg az ügyfelek, három napra rá pedig közel 1 milliárd dollárnyi pénz áramlott be a megtakarítási számlákra. Az Apple Savings legnagyobb vonzereje a piacon kiemelkedőnek számító, 4,15 százalékos megtakarítási kamat.  

A Fintech Világa legújabb adásában továbbá szó esett az elmúlt hetek sikeres fintech-tőkebevonásairól, valamint egy közel másfél milliárd dolláros zöldenergia-beruházásról Új-Zélandon. A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn