Annyi drága terméket lopnak az amerikaiak, hogy inkább már nem is árulják azokat 

Szerző: | 2023. szeptember. 9. | Makronóm Morzsa, Társadalom

Egyes amerikai kiskereskedők szerint annyian és annyit lopnak a boltokból, hogy már veszteséges drágább termékeket árulni. 

Olcsóbbra cserélik a márkás termékeket 

A Giant Food szupermarketlánc egyik üzlete úgy döntött, hogy a lopások miatt a márkásabb termékeket dobozba zárja, vagy egyáltalán nem is árulja – írja a The Washington Post. Alternatívaként olcsóbb brandeket kínálnak majd. 

Ira Kress, a Giant Food elnöke júliusban ki is jelentette, hogy az üzleteikben a lopások az elmúlt évekhez képest 5-10-szeresére nőttek. 

A probléma nem új keletű, hiszen az amerikai kormány pár éve enyhítette a lopásra vonatkozó büntetőeljárásokat, ezért egyre több amerikai állampolgár választotta a fosztogató életformát a munka helyett. A pár évvel ezelőtt készült videóban fényes nappal, mindenki szeme láttára rabolnak ki egy kiskereskedelmi boltot.  

A felvételen az is látható, ahogy az egyik alkalmazott megfenyegeti a kollégáját, hogy ki lesz rúgva, ha közbelép:   

Azonban nem csak élelmiszert lopnak az amerikaiak. Ezzel nagyjából egy időben kiraboltak egy Louis Vuitton boltot is San Franciscóban:  

A Home Depot, a Target, a Dollar Tree és az Ulta amerikai üzletlánc is hasonló problémákról számolt be az utóbbi időben.  

A Target 500 millió dolláros profitveszteségre számít az idén a lopások és a szervezett kiskereskedelmi bűnözés miatt  

– számolt be korábban az Insider. 

Több vezető áruházlánc a márkás termékeket zárt dobozokba tette, amelyek feloldásához egy bolti alkalmazottra van szükség. Csakhogy ezek az intézkedések  a fizető vásárlókat is érinthetik, és gyakran elég bosszantók ezek a zárt dobozok. 

Kapcsolódó: 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn