Kiemelkedő az oktatás az amerikai bankoknál 

Szerző: | 2023. szeptember. 10. | Technológia

Élen járnak a tengerentúli hitelszövetkezetek az ügyfeleik edukációjában. Kaliforniai credit unionokat vizsgáltunk, és megnéztük, ők hogyan támogatják ügyfeleik „pénzügyi egészségét”. TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója és Érczfalvi András műsorvezető Molnár Mártont, a Peak gyakornok tanácsadóját látta vendégül, aki nagyító alá vette az amerikai „takarékbankokat”. 

Az Amerikában található hitelszövetkezetek sok tekintetben hasonlók a korábbi magyar takarékszövetkezetekhez. Ezek általában kisebb pénzügyi intézmények, amelyek helyi vagy regionális szinten tevékenykednek, és gyakran kisebbek, mint a hagyományos bankok. Mindkét típusú intézmény különféle pénzügyi szolgáltatásokat kínál az ügyfeleinek, mint például megtakarítási számlák kezelése és hitelnyújtás. Emellett a tagoknak (ügyfeleknek) tulajdoni részük van az intézményben. 

A Takarékbank Magyarországon korábban az egyik legkedveltebb pénzügyi intézménynek számított, ahol a lakosság jelentős része vezetett számlát. Az Egyesült Államokban viszont még több, arányosan hasonló hitelszövetkezet található, és ezeknél jóval többen kezelik a pénzügyeiket. Tavaly az USA-ban 132 millióan használták a hitelszövetkezetek szolgáltatásait, ami az ország lakosságának több mint egyharmada. 

Az amerikai hitelszövetkezetek népszerűségének titka az ügyfélközpontúság és a közösségi fókusz. Ebből adódóan nagy hangsúlyt fektetnek a pénzügyi edukációra, amely ingyenes és sokszínű, így támogatják a közösség fejlesztését. Gyakran terjedelmes blogokkal kurzusokkal, videókkal vagy akár workshopokkal támogatják az ügyfeleik pénzügyi műveltségét. Emellett nem ritka az sem, hogy fiataloknak – beleértve a tinédzsereket és kisebb gyermekeket – szóló oktatási anyagokat is összeállítanak, hogy már egészen fiatal korban megismerkedhessenek a pénzzel. 

A Fintech Világa legújabb adásában a kaliforniai credit unionokat vizsgáltuk, és megnéztük, milyen edukációs megoldásaik vannak, és miért olyan egyedülálló, amit képviselnek. A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn