Nagy Márton online megbeszélést folytatott Mikayil Jabbarov azeri gazdasági miniszterrel 

Szerző: | 2023. szeptember. 27. | Hazai

Nagy Márton folytatta a magyar–azeri gazdasági kapcsolatok megerősítését a Mikayil Jabbarovval, Azerbajdzsán gazdasági miniszterével történt online megbeszélés keretében.  

A két tárcavezető között ezzel az idén már a negyedik közvetlen egyeztetésre került sor, ami jól jelzi a két ország közötti gazdasági együttműködés aktívabb szintre emelkedését. Márciusban volt az első találkozó Bakuban, ezt követően a felek májusban közös munkaügyi akciótervet írtak alá, majd szeptemberben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztettek a Karmelita kolostorban.  

A felek a mostani megbeszélésen áttekintették a magyar–azeri befektetési projekteket, különös tekintettel a hazai kifektetési és az azeri működőtőke-befektetési lehetőségekre, valamint ezek finanszírozására. A miniszterek emellett feltérképezték mindazon további együttműködési lehetőségeket, amelyek új gazdasági kapcsolatokat alapozhatnak meg a jövőben – olvasható a Gazdaságfejlesztési Minisztérium közleményében. 

Nagy Márton kiemelte, hogy Azerbajdzsán Magyarország egyre fontosabb gazdasági partnere, a kormány célja pedig az, hogy a gazdasági együttműködés szintjét a jövőben is tovább mélyítse, különös tekintettel az ipari, energiaügyi és mezőgazdasági együttműködésre. 

Borítókép: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn