Gázai metró: végállomás?

Gázai metró: végállomás? 

Szerző: | 2023. október. 18. | Geopolitika, Háború, Kiemelt

Gázában alagutak és föld alatti folyosók rejtenek fegyverraktárakat, palesztin harcosokat és valószínűleg izraeli túszokat. A föld alatti járatokból néhányat az izraeli haderő ugyan lerombolt, de az évek során újjáépítették. Az ostrom alatt az alagutakban véres összecsapások robbanhatnak ki. 

Az izraeli hadsereg csak „gázai metrónak” nevezi ezeket. A föld alatti hálózat jó okkal kanyarog a Gázai övezet alatt, átnyúlik Izraelbe, Egyiptomba, és a terroristák valóságos titkos folyosóként használják. Bár a több kilométernyi alagutat eredetileg azért ásták, hogy csempészáruval lássák el a területet, a hálózat mára a palesztin fegyveres csoportok katonai eszközévé vált. 

Felújított alagútrendszer 

Ezt bizonyította az a – mára jól ismert – hajnali terrortámadás, amelyet a Hamász több ezer harcosa hajtott végre izraeli földön, október 7-én. A terroristák zavarba ejtő könnyedséggel lépték át az Izrael által az elmúlt években kiépített gátfalat és más akadályokat, amelyeknek az lett volna a feladata, hogy megakadályozza akár a föld alatti bejutást is a zsidó területekre, megkerülve azt a tengeren, siklóernyővel a levegőben, továbbá buldózerrel, mégpedig a kerítésen át.  

Állítólag a terroristák a Tsahal által korábban megsemmisített alagutakat is használták, ám nyilván felújították azokat. Az izraeli hadsereg a Gázai övezet elleni nagyszabású támadásra készül, a föld alatti hálózat komoly hátrányt jelent az IDF, azaz az izraeli védelmi erők csapatainak.  

Harminc-negyven méter mélyen a föld alatt futnak ezek a járatok, a harcosok ezen keresztül mozognak, messze a tüzérségi csapások hatótávolságán kívül.  

A föld alatt elrejtett rakétavetők az akkumulátorral működő csapóajtós rendszeren keresztül előbukkanhatnak, hogy tüzeljenek, majd ismét eltűnjenek. Bár az alagutak pontos kiterjedését nehéz meghatározni, az ismert, hogy a palesztin enklávéban, hasonlóan Dél-Libanonhoz, több tíz, sőt több száz kilométernyi alagút található, ahol a Hamász az embereit és a fegyvereit rejtegeti. Az izraeli hadsereg szerint a palesztin civilek nem is menekülhetnek be ezekbe az alagutakba a bombázások idején. 

A legharcedzettebb katonák 

Az ma már bizonyos, hogy az izraeli szárazföldi offenzívára sor kerül Gázában.  

A háborút nem az égben fogják vívni, ahonnan az izraeli légierő továbbra is akadálytalanul bombázza Gázát, hanem a föld alatti világ mélyén”  

– ezt jósolta a La Repubblica a Hamász által a palesztin enklávéban ásott alagutak labirintusának szentelt cikkében. Ezekben a föld alatti erődökben, amelyek elágazásai több tucat kilométerre és több szintre terjednek ki – folytatta a római napilap –, a Hamász és a palesztin Iszlám Dzsihád legharcedzettebb katonái és legerősebb fegyverei vannak elrejtve.  

Az izraeli hadsereg 2021-ben hevesen bombázta az alagútrendszereket. Ennek a hálózatnak egy része kétségtelenül ismert az izraeliek számára, mások viszont máig ismeretlenek. Ezek tehát titokban maradtak, ami nyilvánvalóan alaposan megnehezíti a hadműveletet. A Hamász kívülről ismeri az alagútjait – mondta az AFP-nek Colin Clarke, a New York-i Soufan Center kutatási igazgatója. – Néhányat közülük csapdával láttak el. Az ilyen terepen a felkészüléshez kiterjedt hírszerzésre lenne szükség, amivel az izraeliek nem biztos, hogy rendelkeznek. 

Kezdetekben volt a csempészet 

A magasságban, szélességben és a munka minőségében változó alagutakat eredetileg olyan termékek, mint például cigaretta, tej, ruházat, autóalkatrészek csempészésére ásták Egyiptomból. A 2007-ben bevezetett izraeli blokád legsúlyosabb évei alatt a csempészek százával használták őket, volt, hogy hűtőszekrényeket, sőt gépkocsikat vittek át rajta. Egyiptom ezt zokon vette, és intézkedéseket hozott az építésük megakadályozására. 

Ezeket a járatokat a Palesztin Hatóság biztonsági szolgálatai szigorúan őrizték, és elzárták a hozzáférést. A 2000-es évek elején azonban Izrael fokozta a harcot az alagutak ellen, mivel azt gyanította, hogy a palesztin harcosok így juthatnak fegyverekhez.  

A Gázai övezetet megszálló izraeliek 2005-ös távozását és a terület Hamász általi 2007. júniusi elfoglalását követően a fegyvercsempészet fel is erősödött. „Az iráni vagy kínai rakéták pótalkatrészeitől kezdve a légvédelmi rakétán át egészen a több tonna TNT-ig és más robbanóanyagokig, amelyek elengedhetetlenek a Hamász által Dél-Izraelre kilőtt rakétákhoz, valóságos fegyverarzenál áramlott a mélyben” – jelentette még 2009-ben a Le Figaro egyik munkatársa, aki bepillanthatott egy ilyen alagútszakaszba. A Hamász az alagutak ásását ügyesen irányítja, amely az utóbbi időben valóságos üzletággá vált.  

(Fotó: MTI)

Izrael több szárazföldi hadműveletben, nevezetesen 2006-ban, 2008-ban és 2014-ben, valamint az olyan intenzív bombázásokban, mint a 2021-es háború, mindent megtett a föld alatti hálózat megsemmisítése érdekében, amely az évek során fegyverraktárak és gyártóműhelyek menedékévé vált. A Hamász azonban az izraeli hírszerzés által bevetett kémkedési erőforrások ellenére fáradhatatlanul folytatta a járatok labirintusának kiépítését. 

Támogatásokból épültek az alagutak? 

A legutóbbi, 2021-es gázai háború óta az alagutakat helyreállították és a rakétakészletet feltöltötték – jelentette ki Abu Hamza, az Al-Kudsz Brigádok szóvivője 2022 áprilisában, üdvözölve az Iránból érkező korlátlan pénzügyi támogatást. Mindenki tudja, hogy az alagutak elfoglalása és megsemmisítése hosszú és nehéz lesz, sok áldozatot fog követelni – ismerte el egy izraeli szakértő az AFP-nek, hozzátéve, hogy a rendelkezésre álló robotok és más speciális eszközök megkönnyíthetik a járatokba való behatolást.  

Az alagútrendszer a Hamász számára jelentős előny, ám ez csapdának is bizonyulhat. Ha felfedezik a járatokat, akkor azok kijáratait az izraeli hadsereg könnyen lezárhatja, és a Hamász-harcosok bent rekednek. Ők valószínűleg nem számíthatnak kegyelemre. Alagutak északon is vannak, de máshol is van alagútrendszer Izrael határán. Dél-Libanonban a síita fegyveres mozgalom, a Hezbollah 45 kilométer hosszú „Maginot-vonalat” épített ki az izraeli határ alatt.  

Föld alatti járatokon keresztül még Bejrút déli részére, a szervezet másik fellegvárába is el lehet jutni, amely légvonalban mintegy 70 kilométerre van a legközelebbi határponttól. 

500 kilométer hosszú az alagútrendszer? 

A Hezbollah október 7. óta tartó visszafogottsága miatt a figyelem egyelőre a gázai alagutakra összpontosul, amelyeket a La Repubblica is egyenesen „lenyűgözőnek” nevezett. A Sky News megállapítása szerint „ez egy másik Gáza Gáza alatt. 

Miközben az enklávét csaknem egy hete az izraeli légierő folyamatosan bombázza, a Hamász nem engedi, hogy a civilek az alagutakba meneküljenek.  

A Gázai övezet rétegekből áll. Az egyik réteg a civileké, míg a másik a Hamászé. A kettő között nincs átjárás, ugyanis ezek a bunkerek nem a gázai civilek megóvására készültek.  

Ezeket csak a Hamász és más terroristák számára tartják fenn, hogy továbbra is rakétákat lőhessenek ki Izraelre, hadműveleteket tervezhessenek és terroristákat küldhessenek a zsidó államba. Ennek a hálózatnak a valódi kiterjedését nehéz felmérni. A héber állam, amely gázai föld alatti hálózatnak nevezi, 2021-ben bejelentette, hogy légi csapásokkal több mint 100 kilométernyi alagutat semmisített meg. A Hamász azt válaszolta, hogy 

Gázában 500 kilométernyi föld alatti járat van, és csak az 5 százalékát találták el. Összehasonlításképpen: a londoni metróhálózat teljes hossza 400 kilométer, amelynek a nagy része a szabadban fut. 

A föld alatt létrehoztak különböző katonai irányítóközpontokat is azzal a céllal, hogy minél jobban elrejtsék a tevékenységüket az Izraeli Védelmi Erők, az IDF vigyázó szemei elől – írta a CNN. Ráadásul mindezt úgy sikerült létrehozniuk, hogy a zsidó állam folyamatos szárazföldi és tengeri blokád alatt tartotta az övezetet, így a mély alagutakat a szükséges gépek nélkül kellett megépíteniük. Szakértők szerint egyszerű eszközökkel áshatták ki az elektromos árammal ellátott és betonnal megerősített járatokat. Izrael azzal vádolja a Hamászt, hogy humanitárius adományokból építették fel a labirintust. „Nincs tökéletes megoldás az alagútveszély ellen. Sajnos nem létezik föld alatti Vaskupola” – foglalta össze egy szakértő a CNN-nek. 

Új felfedezések fegyveres denevérraj 

 Külső erőként bemerészkedni ebbe a föld alatti labirintusba életveszélyes, és súlyos veszteségeket okozhat a Tsahalnak – ebben egyetért a témával foglalkozó média. Izrael keresi a módját annak, hogy elkerüljön bizonyos csapdákat, ebben számít a fejlett technológiákra. A zsidó állam létrehozott egy felderítő zászlóaljat azoknak a mintájára, akik a középkorban alagutakat ástak, hogy megrongálják az erődített várak kőfalainak az alapjait. Ez az egység 900 különlegesen képzett katonát tömörít – számolt be a La Repubblica. Tel-Avivban pedig az Agy néven ismert tudósok egy csoportja innovatív módszereket talál ki, amelyek közül sok szigorúan titkosnak minősül.  

Ezek célja, hogy felkutassák és elfoglalják az alagutakat. Az olasz napilap példaként említi az apró Lanius repülő drónt, amelyet mesterséges intelligenciával szereltek fel: a „denevér” képes a sötétben felismerni a harcosokat a civilek között, és ha kell, szükség esetén likvidálni is tudja őket. Ám aligha az ilyen robotok fogják eldönteni az alagútháborút. Eltökélt harcosok kellenek, akik hajlandók az életüket is feláldozni az ügyért. De azért mindmáig bizonytalan, hogy kihez fog szólni a hangosbeszélő: gázai metró, végállomás.  

Címlapkép: Shutterstock 

Kapcsolódó: 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn