Amerikai turné: az USA-ban járt a Peak csapata

Szerző: | 2023. november. 25. | Technológia

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Suppan Márton, a Peak alapítója osztja meg Érczfalvi András műsorvezetővel az amerikai útja során szerzett tapasztalatokat.

Suppan Márton, a Peak-alapító és Juhász Benedek, a társaság ügyvezető partnere október közepén utazott ki az Egyesült Államokba, hogy előkészítsék a cég amerikai piacra lépését.

Az egy hónapos út során részt vettek többek közt a fintechszektor legnagyobb eseményének számító Money 20/20 Las Vegas konferencián is. Az jól látható, hogy az ottani szabályozók kemény fellépése rányomta a bélyegét az amerikai kriptopiacra. A korábban tapasztalt hype szemmel láthatóan alábbhagyott, mindazonáltal a bitcoin továbbra is emelkedő trendben van, és az elmúlt hetek során több mint 40 százalékot emelkedett a legnagyobb kriptovaluta árfolyama.

A Peak a Zsebpénzkártya termékét kiegészítő Parent & Child megoldás piacképességét validálta az Egyesült Államokban – sikeresen. Az látszik, hogy Amerikában nagy hangsúlyt fektetnek az edukációra, érdekes módon azonban a digitalizáció nem annyira hangsúlyos. Kalifornia az USA egyik legfejlettebb állama, a digitalizáció terén mégis nagy a lemaradása Európához képest – csak nemrég vezették be az azonnali átutalási rendszer, a FedNow-t.

Érdekesség továbbá, hogy a 18 év alatti korosztály 20 százaléka három szolgáltatónál bankol. Ezek a Greenlight, a Current, valamint a GoHenry, amelyek mind fintechvállalatok, nem pedig bankok.

A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható:

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn