Rangos nemzetközi üzleti versenyt nyertek a Corvinus hallgatói

Szerző: | 2023. november. 27. | Hazai

A döntőbe egyetlen európaiként került be, majd első helyezést ért el a Corvinus Egyetem hallgatói csapata az egyik legrangosabb nemzetközi üzleti versenyen a New York-i Cornell Egyetemen.

A Budapesti Corvinus Egyetem Vezetés és szervezés mesterszakának végzős hallgatói nyerték a Cornell Egyetem Emerging Markets Institute esetversenyét New Yorkban. Az eseményen a világ 49 egyetemének 127 csapatában mintegy 600 MBA- és mesterszakos hallgató mérte össze a tudását.

A november 3-i döntőbe egyetlen európaiként két amerikai és két indiai csapat mellett jutottak be a magyar hallgatók, a corvinusos csapat így a verseny hétéves történelmében első európai csapatként nyerte meg a nemzetközi versenyt.

A kihívás

A világranglistában a 13. helyet elfoglaló Cornell Egyetem versenykiírásában a részt vevő csapatoknak a brazil félvezetőipar állami vállalata számára kellett stratégiai és működésfejlesztési megoldást adniuk. A magyar csapat a javaslatában

globális geopolitikai, regionális és vállalatspecifikus tényezőket figyelembe véve azt javasolta a vállalatnak, hogy – költségcsökkentések mellett – külső forrásból csatornázzon be tudást gyártókapacitásokért cserébe.

A friss és folyamatosan bővülő tudás ugyanis lehetővé teszi, hogy a cég megkezdje a kutatást és fejlesztést. A vállalat ezáltal vertikálisan bővítheti értékteremtő tevékenységét, mely javítja a termékei versenyképességét a globális piacon.

Nagyon büszke a vagyok a hallgatókra, fantasztikus eredményt értek el és ismét bizonyították a Corvinuson megszerezhető tudás nemzetközi versenyképességét” – mondta Felsmann Balázs, a csapat mentora, a Corvinus docense. Hozzátette: „Az üzleti esetoldás mind az alapszakos, mind a mesterszakos programjainkban hangsúlyos szerepet kap, a hallgatók számára ezeket külön tantárgycsoportok fogják össze”.

A hatezer dolláros nyereménnyel járó győzelmet Hadházy Adél, Horváth Luca, Józsa Tamás és Keményfi Gergely érték el. Esetmegoldásukat hibrid csapatösszeállításban (ketten online és ketten személyesen a Cornell egyetem New York-i Tech Campusán) mutatták be.

Forrás és fotó: Corvinus Egyetem

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn