Nagy Márton hivatalában fogadta a Boszniai Szerb Köztársaság miniszterelnökét, Radovan Viskovicot 

Szerző: | 2023. november. 30. | Hazai

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a mai napon hivatalában fogadta a Boszniai Szerb Köztársaság államfőjét, Radovan Viskovicot. A felek az egyeztetésen áttekintették a világgazdaságban megfigyelhető stratégiai jelentőségű folyamatokat, továbbá a két ország közötti gazdasági együttműködésekben rejlő előrelépési lehetőségeket. 

Ahogy arról a kormany.hu is beszámolt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Boszniai Szerb Köztársaság kormányfőjét, Radovan Viskovicot fogadta hivatalában. Bosznia-Hercegovina 2022-ben hazánk 44. kereskedelmi partnere volt, a magyar kivitel leginkább a gabona és gabonakészítmények, a vegyi termékek és a műanyag-alapanyag területén jelentős. 

Nagy Márton az egyeztetés kapcsán kiemelte, hogy Magyarország a munkahelyek megvédése és a gazdasági növekedés helyreállítása érdekében tovább kívánja erősíteni gazdasági híd szerepét, továbbá arra törekszik, hogy a hazai vállalkozások meghatározó szerepet töltsenek be a nyugat-balkáni régióban. Ennek érdekében tovább kell erősíteni és ösztönözni a magyar vállalkozások kifektetéseit. 

A gazdaságfejlesztési miniszter a bosnyák fél felvetésére támogatta a közös gazdasági fórum megszervezését, továbbá a két ország közti gazdasági kapcsolatok megerősítését a gyártási, a mezőgazdasági, a gazdasági és a pénzügyi szektorban, valamint az energetika területén. A felek megállapodtak abban, hogy mindezek érdekében az egyeztetések a jövőben is folyamatosak maradnak. 

Borítókép: MTI/Mónus Márton

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn