Kalandozás Szingapúrban 

Szerző: | 2023. december. 10. | Technológia

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója Gaál Norbertet, a BUPA termékfejlesztési vezetőjét hívták meg, aki a Singapore FinTech Festivalon adott elő a közelmúltban. 

A BUPA, az MBH csoport egyik leányvállalata egy olyan digitális platformot üzemeltet, amely segítséget nyújt a vállalkozóknak cégük elindításában és működtetésében. A felületen különböző eszközöknek igénybe a vállalkozók, valamint edukációs tartalmakat és szakmai tanácsadást is kérhetnek. Mindemellett számlakibocsátási képességekkel is felszereli a cégvezetőket.  

Gaál Norbert a november közepi szingapúri fintechfesztiválon vett részt. Ez a világ egyik legnagyobb fintecheseménye, több mint 60 ezer résztvevővel. A városállam egyébként a szektor egyik legjelentősebb helyszíne. 

Magyarország és Szingapúr fintech-ökoszisztémája sok szempontból különböző, ugyanakkor egy kihívásra még egyiknek sem sikerült megoldást találnia: hogyan lehetne a startupokat megfelelően integrálni a nagybanki környezetbe. Ennek a részét képezi, hogy miként lehetne a startupok és nagybankok különböző kultúrkörnyezetét, valamint technológiai megoldásait összekapcsolni. 

A BUPA egy hasonló kihívásokban tapasztalt szereplőként érkezett a fesztiválra. A BUPA mint az MBH Bank egyik leányvállalata ugyanis nemrég akvirált egy Bookkeepie nevű startupot, amelyet integrált az értékajánlatába. Erről a folyamatról előadást is tartottak, amelyről az adásban Gaál Norbert bővebben is beszámolt. A teljes műsor az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn