Nagy Márton együttműködési megállapodást írt alá a VIG csoporttal

Szerző: | 2023. december. 16. | Hazai

A kormány stratégiai ágazatnak tekinti a biztosítási ágazatot, amelynek a stabilitása, a kiegyensúlyozott jövőképe, a versenyképessége és az ügyfélorientált működése nemzetgazdasági jelentőségű.  

December 14-én, csütörtökön a kormány nevében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter együttműködési megállapodást írt alá a VIG csoport képviseletében Hartwig Löger vezérigazgatóval és Lehel Gábor igazgatósági taggal.  

Az elmúlt közel két évben harmonikus, eredményes és jövőbe mutató, stabil alapokon álló munkakapcsolat jött létre a szektor konszolidációját szabályozási és tulajdonosi oldalon egyaránt aktívan támogató magyar állam, mint kisebbségi, valamint a VIG mint a magyar piac iránt elkötelezett szakmai partner és többségi tulajdonos között. 

A VIG csoport magyarországi érdekeltségei piacvezetőként kiemelkedő növekedési eredményeket értek el 2022-ben és 2023 során is. A társaság hazai jelenlétét erősíti az is, hogy a meghatározó biztosítási piacon való részvételen túl, többek között bevezette részvényeit a Budapesti Értéktőzsdére.  

A megállapodás aláírása a magyar állam és a VIG csoport közötti együttműködés kereteinek megerősítéséről szól. A kormány célja, hogy

a családok pénzügyi biztonsága érdekében és a nemzetgazdaság érdekeit figyelembe véve legalább a régiós szintre növekedjen a biztosítási lefedettség. 

Borítókép: Shutterstock

Kapcsolódó:

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn