Czomba Sándor: munkahelyi generációváltást elősegítő program indul januártól  

Szerző: | 2023. december. 19. | Hazai

A nemzedékek közötti tudásátadás és a pályakezdő álláskeresők beilleszkedésének elősegítése érdekében foglalkoztatási program indul mintegy 2,6 milliárd forintos forrásból 2024 januárjában. A teljesen újszerű projekt a munkakörmegosztás keretében segíti a munkatapasztalat átadását a nyugdíj előtt álló tapasztalt dolgozók és a pályakezdő fiatalok között, amivel tovább növekedhet a foglalkoztatás Magyarországon.  

A vállalkozások munkaerő-utánpótlásának zökkenőmentes lebonyolítása érdekében januártól bérkiegészítésre pályázhatnak azok a cégek, amelyek biztosítani szeretnék nyugdíj előtt álló dolgozóik pótlását. A program célja, hogy az új generációk a tapasztalt munkavállalóktól tanuljanak, ezzel könnyebb lesz a munkába állásuk, a vállalkozások munkaerőpótlása pedig gördülékenyebb lesz.  

A projekt legfeljebb egy évig biztosít támogatást a sikeresen pályázó vállalkozások számára. A tapasztalt, mentorálast vállaló munkavállaló bérköltségéhez havi 150 ezer forint, míg a pályakezdő munkavállaló 6 órás foglalkoztatásához legfeljebb a garantált bérminimum 75 százaléka, azaz 244 500 forint támogatás vehető igénybe – derült ki a Gazdaságfejlesztési Minisztérium sajtóközleményéből.  

A támogatással több száz pályakezdő álláskereső állhat munkába és szerezhet rövid időn belül olyan tapasztalatot, amivel megállhatja a helyét a munkaerőpiacon. A program részleteiről január első felében a lebonyolító OFA Nonprofit Kft. a weboldalán nyújt részletes tájékoztatást. 

Kapcsolódó: 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn