Fejlődött a magyar vállalatok exportképessége a HEPA projektjének köszönhetően 

Szerző: | 2024. január. 11. | Hazai

Javult a magyar vállalatok exportképessége a 2023 szeptemberében sikeresen lezárult Professzionális felkészítés a tudatos külpiacra lépéshez kkv-k számára elnevezésű projektnek köszönhetően, mely a Széchenyi 2020 program keretében a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium közös konzorciumában valósult meg.   

A Fit for export elnevezésű program elsődleges célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése, nemzetközi piacon való megjelenésének előkészítése, illetve külpiaci növekedésének támogatása volt.

A projekt várt eredményeként bővült az exportáló vállalatok köre, megnövekedett a stabil, rendszeresen exportáló, külpiacokon jelen levő kkv-k száma, stabilabbá vált a már exportáló cégek piaci jelenléte és javult az exportképességi hatékonyságuk is.  

A projekt célcsoportjába a Magyar Multi Program I. fázisában részt vevő vállalkozások mellett az exportpotenciállal rendelkező vagy már exportáló mikro-, kis- és középvállalkozások tartoztak.  

A HEPA által nyújtott szolgáltatások között szerepeltek a kkv-k által kedvelt többféle online, illetve fizikai megjelenést igénylő képzések és workshopok, valamint olyan innovatív megoldások kialakítása, mint az Online Kiállítói Tér. A külpiacra lépést szintén segítette a szolgáltatásként nyújtott streaminglehetőség a potenciális külföldi partnerekkel és az egyes cégek részére biztosított szakmai marketingkisfilmek.  

Nagyon népszerű volt az amerikai piacra lépési program is, amelynek keretein belül a kkv-k hazai, illetve tengerentúli képzéseken vehettek részt, és bepillantást nyerhettek az USA piacának sajátosságaiba.  

A projekt nem tartalmazott anyagi támogatást a pályázatban részt vevő cégek részére, amelyek adott szolgáltatásokat tudtak igénybe venni az exportérettségi szintjükhöz mérten.  

Kapcsolódó:

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn