Hamarosan ön is érdekes üzenetet kaphat a Facebookon 

Szerző: | 2024. január. 28. | Társadalom, Technológia

Az EU-ban, az Európai Gazdasági Térségben és Svájcban az Instagram és a Facebook felhasználói hamarosan eldönthetik, hogyan szeretnék kezelni az adataikat. 

Az EU-ban, az Európai Gazdasági Térségben és Svájcban az Instagram és a Facebook felhasználói választási lehetőséget kapnak arra, hogy eldöntsék, meg szeretnék-e osztani az információkat a különböző platformok között. Erre azért van szükség, mivel ezekben a térségekben márciusban érvénybe lép az unió digitális piacokról szóló jogszabálya, amely nagyobb védelmet biztosít a fogyasztóknak. A szolgáltatóknak március 7-ig kell bevezetniük a változtatásokat annak érdekében, hogy megfeleljenek a rendelkezéseknek.   

 

Az alábbiakról dönthetnek a felhasználók: 

  • A Facebook Messenger szolgáltatást továbbra is a Facebook-fiókjukkal együtt kívánják-e használni, vagy inkább egy önálló, új Messenger-fiókot kívánnak létrehozni. Azok, akik úgy döntenek, hogy újat hoznak létre a Facebook-adataik nélkül, a Messenger alapvető szolgáltatási kínálatát, például a privát üzenetküldést és a csevegést, valamint a hang- és videohívásokat használhatják. 
  • A Facebook Marketplace felhasználói választhatnak a Facebook-adataikat használó vagy nem használó Marketplace-élmény között. Azok számára, akik úgy döntenek, hogy a Facebook-adataikat használják, a jelenlegi Marketplace-élmény megmarad. Akik úgy döntenek, hogy nem használják a Facebook-adataikat, továbbra is böngészhetnek a hirdetések között, valamint vásárolhatnak és adhatnak el tételeket, a legfontosabb különbség az lesz, hogy a vevők és az eladók közötti kommunikáció a Facebook Messenger helyett e-mailen keresztül történik majd. 
  • Azok, akik a Facebookon játszanak, választhatnak a Facebook-adataikat használó vagy anélküli játékélmény között. Azok, akik az ottani adataikat megosztva játszanak, választhatnak többjátékos módot, vásárolhatnak a játékokon belül és személyre szabott hirdetéseket kapnak majd. Akik nem osztják meg a Facebook-adataikat, azok továbbra is hozzáférnek néhány játékhoz.  

A vállalatnak nem ez az első ilyen intézkedése. Az említett térségekben élők előfizetéssel hirdetésmentessé tehetik az Instagramot és a Facebookot, azonban az ezzel a szolgáltatással nem élők továbbra is ingyenesen használhatják ezeket a platformokat.  Emellett a vállalat decemberben alapbeállítássá tette az üzenetek titkosítását. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn