Duplájára emelkedik a Széchenyi Mikrohitel összege 

Szerző: | 2024. február. 5. | Hazai

Duplájára, azaz 50 millióról 100 millió forintra emelkedik a Széchenyi Mikrohitel MAX+ maximálisan adható hitelösszege, valamint lehetővé tesszük az új, tisztán elektromos személyautók finanszírozását is – jelentette be Krisán László, a Széchenyi Kártya Programot koordináló KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója.

Az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program MAX+ a piacon elérhető messze legkedvezőbb árazással és feltételekkel, a legfeljebb 10 éves futamidő végéig évi 1,5–5 százalékos fix kamat mellett célzott módon biztosítja a mikro-, kis- és középvállalkozások beruházásaihoz, fejlesztéseihez szükséges forrásokat, továbbá a legkisebb mikrovállalkozások számára is lehetővé teszi beruházási elképzeléseik megvalósítását. 

A programon belül érhető el a megújult Széchenyi Mikrohitel MAX+, amely kifejezetten a hazai mikro- és kis-, sőt akár kezdő vállalkozások fejlődését segítő  

állami kamat-, kezelésiköltség- és kezességidíj-támogatásban részesített beruházási kölcsön, amely szinte minden beruházási hitelcél finanszírozására alkalmas. 

Finanszírozható főbb hitelcélok agrár- és nem agrárvállalkozások számára: klasszikus beruházási célok (például ingatlanvásárlás, -építés, -fejlesztés, új vagy használt gépek, berendezések, egyéb tárgyi eszközök vásárlása, beszerzése), illetve forgóeszköz-beszerzés a hitelösszeg 20 százaléka erejéig, valamint a feltételeknek megfelelő korábbi beruházási kölcsönök vagy pénzügyi lízing kiváltása is megengedett.  

Mostantól lehetséges új, tisztán elektromos meghajtású személygépkocsik finanszírozása is  

maximum nettó 25 millió forint vételárú járművek esetén, minimum 10 százalék önerővel, a konstrukció szabályzata szerinti, 2021. december 31. vagy ennél korábbi alapítású vállalkozások számára. 

A Széchenyi Mikrohitel MAX+ a teljes futamidő alatt fix kamatozással, évi 5 százalék nettó ügyleti kamatszinten, a konstrukció szabályzatában rögzített egyéb díjtételek mellett érhető el.  

  1. Az igényelhető hitelösszeg ügyletenként legfeljebb 100 millió forint. 
  1. A hitel maximális futamideje 120 hónap. 
  1. Kezdő vállalkozások is igényelhetik. 

  

További információk és a részletes igénybevételi feltételek a www.kavosz.hu oldalon érhetők el. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: kavosz.hu

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn