Stratégiai megállapodás és vállalati díjátadó a JVSZ hétvégi gálaeseményén  

Szerző: | 2024. február. 5. | Hazai

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Joint Venture Szövetség. A felek kiemelték: fontos az együttműködés és a párbeszéd a fejlődés érdekében. Egy gálaesemény keretein belül átadták a Joint Venture Szövetség vállalati díjait, a Companies for the Future Award 2024-et is, amely a kiemelkedő teljesítményű felelős és tudatos vállalatoknak jár. 

A közel 40 éves múltra visszatekintő Joint Venture Szövetség (JVSZ) harmadik alkalommal rendezte meg nagyszabású, Companies for the Future Award gálaeseményét. Február 3-án, szombaton közel 300 cégvezető részvételével a JVSZ már 6 kategóriában tüntette ki tagvállalatait. Az este folyamán a Nemzetgazdasági Minisztérium és a szövetség több szakmai területen átívelő stratégiai partnerségi megállapodást írt alá. 

Közös cél a vállalatok fejlesztésének biztosítása 

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Joint Venture Szövetség egyaránt kiemelkedő értéknek tartja a párbeszédet, a vállalkozások és a kormányzat közötti kommunikáció elősegítését, a Magyarországon működő vállalatok versenyképességének növelését, a vállalatok digitalizációs fejlődésének támogatását, a zöld- és fenntartható működésre történő átállás segítését, az európai uniós programok még hatékonyabb felhasználásának elérését, a generációváltás szakmai és gazdasági támogatását, a tudásmegosztást a nagy-, közép- és kisvállalatok között, valamint az etikus üzleti kultúra megteremtése érdekében történő közös fellépést.  

Az együttműködés további elmélyítése érdekében a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Joint Venture Szövetség között együttműködési megállapodás aláírására is sor került. 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter az eseményen mondott beszédében megköszönte a vállalkozók elmúlt évben tapasztalt erőfeszítéseit, hiszen 2023 egy nagyon nehéz év volt. Ennek ellenére sok vállalkozás fejlődött és megtartotta a munkavállalóit. A miniszter kihangsúlyozta: a kormány célja az infláció sikeres visszaszorítását követően, hogy 2024-ben helyreállítsa a növekedést és 4 százalékos GDP-emelkedést érjen el a magyar gazdaság. 

A kormány abban segíti a vállalkozókat, hogy a növekedésnek ne legyen akadálya, azaz megfelelő mennyiségű és árú energia, munkavállaló és finanszírozás álljon rendelkezésre. Ez utóbbiban jelentős szerepe van  

a Baross Gábor Újraiparosítási Hitelprogramnak, a Széchenyi Kártya Programnak és a bankokkal való együttműködésnek is, amelyek eredményeképp, letörve a kamatokat, olcsóbb hitelekhez jutnak hozzá a gazdasági szereplők.  

Legutóbb, február 1-jétől azt vállalták önkéntes alapon a bankok, hogy a BUBOR feletti kockázati felárat 0 százalékra csökkentik. A gazdasági növekedést a kialakítás alatt lévő GINOP Plusz program is segíteni fogja. Az NGM célja, hogy a több mint 2 milliárd eurónyi forrás minél gyorsabban a gazdaságba kerüljön, erre az intézményrendszer készen áll. 

A tárcavezető beszédében arra kérte a vállalkozásokat, hogy váljanak hatékonyabbá, merjenek kilépni az exportpiacra, lépjenek előre a beszállítói láncokban és fejlesszék a K+F-tevékenységüket,  

így tud a gazdaság kiugrani a közepes fejlettség csapdájából. 

Nagy Márton arra is biztatta a vállalkozásokat, hogy osszák meg tapasztalataikat, meglátásaikat, hiszen a gazdasági szereplők azok, akik pontosan tudják, hogy mire van szüksége a gazdaságnak, ezt fogja tükrözni a kidolgozás alatt lévő iparstratégia is. A miniszter kiemelte, ezt a párbeszédet erősíti és szolgálja a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Joint Venture Szövetség együttműködési megállapodása is. 

„A JVSZ hazánk vezető üzleti szövetsége, a cégcsoportokon keresztül mintegy 1000 vállalatot tömörít.  

Tagvállalataink a teljes magyar GDP közel egyharmadát lefedik. Felelősségünk tehát, hogy erős hidat képezzünk és valódi párbeszédet teremtsünk a kormányzat és az üzleti szféra között”  

– tette hozzá dr. Fábián Ágnes, a JVSZ elnöke. 

Átadták a díjakat a tudatosan, felelősen és előrelátóan működő vállalatoknak 

A JVSZ fontos küldetése, hogy tagvállalatai jó gyakorlatainak és tapasztalatainak megosztásával támogassa a hazai cégek fejlődését, és szélesebb körben terjessze el a példaértékű vállalati programokat.  

Az elismeréseket az előző évben kiemelkedő eredményeket elért, valamint a gazdaság jövőjét szem előtt tartó, felelősen és tudatosan működő vállalatok nyerhették el,  

immáron 6 kategóriában. 

Dr. Fábián Ágnes büszkén számolt be a szövetség Companies for the Future Award kezdeményezésének fejlődéséről. „Célunk minél nagyobb láthatóságot teremteni és minél több területen díjazni a JVSZ tagvállalatait, így a 2021-ben megalapított Companies for the Future Award elismeréseink sorát az eddigi sikerek folytatásaként 2024-re tovább bővítettük.” A nagy- és a középvállalati fődíjak mellett, az idén már 4 különdíj-kategóriában lehetett pályázni a JVSZ Companies for the Future Award rangos elismerésére. 

A szövetség kategóriánként mindhárom dobogós vállalatot nyertesnek tekinti, hiszen a díj bírálati szempontjainak komplexitása mellett a második és harmadik helyezés is hatalmas elismerést jelent. A fődíjak esetében az Opten által összeállított szempontrendszer alapján rangsorolták a cégeket, a különdíjakra pedig pályázni lehetett. A díjazottak sorrendjéről minden kategória esetében egy az adott díj elbírálására felkért magas presztízsű szakmai zsűri döntött. 

Már második éve, hogy a Nemzetgazdasági Minisztérium a kezdeményezés mellé állt,  

és az esemény fővédnökeként Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter adta át a példaértékű, jövőnkre is pozitív hatást gyakorló nagy-, valamint középvállalatoknak járó rangos elismeréseket. 

A fődíjakat az esemény fővédnöke, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, a különdíjakat pedig a díjtámogató vállalatok vezetői, dr. Fábián Ágnes, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója, Veres Zsolt, a Schneider Electric Magyarország országigazgatója, Németh Ferenc, az E.ON Hungária döntéshozói kapcsolatok vezetője, valamint dr. Tálos Péter, a Foxconn Csoport alelnöke adta át. 

A fődíjak 2 kategóriájának díjazottjai: 

Középvállalati kategória 

1. helyezett: Danubia Szabadalmi és Jogi Iroda Kft.

2. helyezett: BI-KA Logisztika Kft. 

3. helyezett: Minerva Team Kft. 

Nagyvállalati kategória 

1. helyezett: Daikin Hungary Kft. 

2. helyezett: euJobs HR-Group 

3. helyezett: Bonafarm Zrt. 

A 4 különdíj kategória díjazottjai: 

Best Talent Program a Henkel Magyarország támogatásával 

1. helyezett: Nestlé Hungária Kft. 

2. helyezett: Robert Bosch Elektronika Kft. 

3. helyezett: VGD Hungary Kft. 

Best Ecosystem Builder a Schneider Electric Magyarország támogatásával 

1. helyezett: MBH Bank 

2. helyezett: K&H Bank Zrt. 

3. helyezett: Roche Magyarország Kft. 

Best ESG Program az E.ON Hungária támogatásával 

1. helyezett: Körber Hungária Gépgyártó Kft. 

2. helyezett: K&H Bank Zrt. 

3. helyezett: NI Hungary Kft. 

Best Technology Investment a Foxconn csoport támogatásával 

1. helyezett: Bridgestone Tatabánya Termelő Kft. 

2. helyezett: Billingo Technologies Zrt. 

3. helyezett: Körber Hungária Gépgyártó Kft. 

Jótékonysági tombolasorsolás is volt 

A nagyszabású gálaest visszatérő és kihagyhatatlan eleme a társadalmi célokat szolgáló jótékonysági tombolasorsolás, amelynek  

az idei évi kedvezményezettje az Emberi Bánásmódot a Gyermekeknek Alapítványon keresztül a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lett.  

A gálán befolyt teljes tombolabevételt – további vállalati felajánlásokkal – összesen 2,5 millió forint értékben számukra ajánlották fel. Az összeggel a Joint Venture Szövetség és tagvállalatai sportszerek adományozásával segítik a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek életét. 

A Joint Venture Szövetségről 

A hazai és nemzetközi hátterű mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatokat tömörítő szervezet közel 40 éve segíti tagvállalatainak magyarországi működését. Céljuk nem csupán a tagvállalatok támogatása és érdekképviselete, hanem a hazai gazdaság versenyképességének a növelése, fenntartható fejlődésének támogatása, valamint az innováció kultúrájának megismertetése és népszerűsítése a Magyarországon működő vállalatok körében. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: A JVSZ hivatalos Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn