Benzinárak: Nagy Márton egyeztetett a Mollal, van esély az árak kiigazítására

Szerző: | 2024. február. 8. | Hazai

A hazai üzemanyagáraknak továbbra is a régiós középmezőnyben kell maradniuk – mondta Nagy Márton a Magyar Ásványolaj Szövetséggel és a Mollal történő tárgyaláson. Hangsúlyozta: fontos az ellátásbiztonság, a benzinárak esetében pedig van esély a kiigazításra.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőivel egyeztetett. A felek korábbi megállapodása szerint a rendszeresen megrendezendő találkozókon áttekintik az üzemanyag-ellátásra és az árakra ható hazai, nemzetközi eseményeket, illetve gazdasági folyamatokat. 

Nagy Márton az egyeztetésen kihangsúlyozta, hogy  

a kormány továbbra is elkötelezett ellátásbiztonság és a megfelelő üzemanyagárak kialakítása mellett,  

így arra kéri az üzemanyag-forgalmazókat, hogy törekedjenek a korábbi vállalásuk betartására, azaz a regionális szinten is versenyképes árszínvonalú üzemanyagok biztosítására. 

A felek a korábbi hónapoknak megfelelően újra áttekintették a régiós szintű árak kialakításának lehetőségeit oly módon, hogy a hazai üzemanyagárak legalább a középmezőnyben szerepelhessenek. 

A tárcavezető kijelentette, hogy  

a benzinárak tekintetében lát esélyt az árak kiigazítására, a gázolaj esetén azonban erre nincs lehetőség. 

A felek megerősítették, hogy a kormány és a miniszter álláspontját megfontolva, a célkitűzéseikkel azonosulva törekedni kívánnak arra, hogy a vállalásuknak eleget tegyenek. 

Nagy Márton kiemelte, a megfizethető üzemanyag közös érdek, ami a családok védelme mellett hozzájárul a fogyasztás helyreállításához, a 4 százalékos gazdasági növekedés eléréséhez. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn