Megvédjük a bankokat 

Szerző: | 2024. február. 11. | Technológia

A személyre szabott szolgáltatások a technológiának köszönhetően már a pénzügyi szektorban is megtalálhatók. Vannak viszont pénzintézetek, amelyek még magasabb szintre emelték ezt. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója a speciális szakmákra szakosodott pénzintézeteket mutatják be. 

Manapság a technológia olyan adatelemzési képességekkel szerel fel gyakorlatilag bármilyen vállalatot, amelynek segítségével személyre szabott ajánlatokat adhat az ügyfeleinek. Beszélhetünk itt a Google személyre szabott hirdetéseiről, fejlett korházakban egyedi kezelési programokról és a pénzügyi szektorban megjelenő, például a költési szokásokhoz igazodó ajánlatokról.  

Ez utóbbi a technológiának és a mesterséges intelligenciának köszönhetően szintén magas szintre emelhető. Ugyanakkor vannak intézmények, amelyek az MI-nél is jobban ismerik ügyfeleiket. 

Egy bank orvosoknak, orvosok által 

Még 2020-ban alapították a Panacea Financial bankot olyan orvosok, akik első kézből szembesültek a személyre szabottság hiányáról. A pénzintézetet kizárólag orvosoknak és orvostanhallgatóknak tartják fenn. Az orvosoknak ugyanis olyan egyedi pénzügyi hátterük van, amelyet a hagyományos hitelpontozási rendszerek nem tudnak kezelni.  

Az Egyesült Államokban számos hasonló megoldás létezik. A hitelszövetkezetek (credit union) olyan intézmények, amelyek nonprofit tagsági alapon működnek. Gyakran egyedi ügyfélszegmenst szolgálnak ki. Van olyan intézmény, amely kizárólag BigTech vállalatok alkalmazottjait tudja magáénak, de vannak, amelyek tűzoltókra, oktatási intézményekben dolgozókra, rendőrökre, katonákra vagy sportegyesületekre szakosodnak. 

Ezek a pénzintézetek egészen egyedi szolgáltatásokat tudnak nyújtani, ugyanis (általában) első kézből ismerik ügyfeleiknek/tagjaiknak a helyzetét, problémáit és lehetőségeit. A Fintech Világa legújabb adása az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn