Programsorozat indul az ipar 4.0 lehetőségeinek bemutatására

Szerző: | 2024. február. 24. | Hazai

A kormány az elmúlt években több projekttel támogatta a vállalkozások digitalizációjának elősegítését. Most „A fejlődés társadalmasítása!” címmel indít programsorozatot.

A negyedik ipari forradalom egy a gazdaságban már zajló és egyre fokozódó folyamat, alapja a digitalizáció és az adat, mint napjaink gyártási- és termelési folyamatainak elengedhetetlen részei.

Magyar viszonylatban az ipari szereplők előrébb járnak a digitális technológiák alkalmazásában, míg a vállalkozások csak most kezdik felismerni a benne rejlő lehetőségeket.

Hogy a folyamatot felgyorsítsa, a kormány támogatásával és az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség koordinációjával programsorozat indul A fejlődés társadalmasítása! címmel, mely az ipar 4.0 fejlődési lehetőségeit kívánja bemutatni. A nyitórendezvényt Egerben, az Emerson Automation FCP Kft. gyárában tartották február 23-án.

Lépést tartani

A kormány az elmúlt években több programmal támogatta a vállalkozások digitalizációjának elősegítését: ilyen a Modern Vállalkozások Program, a Modern Mintaüzem és Mintagyár Program, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program, valamint folytatása, a GINOP Plusz pályázatai. A most induló Smart Manufacturing Festival – mint országos szintű kezdeményezés – e programokat kívánja kiszélesíteni.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a nyitórendezvényen úgy fogalmazott: versenyképességük javítása érdekében az ipar minden szereplőjének törekednie kell arra, hogy ezzel a folyamattal lépést tartson, és hogy hasznosítani tudja a digitalizáció által kínált lehetőségeket.

***

Fotó:
Fábián Gergely, iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár, Gödri István, az Emerson Automation FCP Kft. ügyvezetője és Monostori László, az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség és a Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézet elnöke az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség által életre hívott programsorozat, a Smart Manufacturing Festival – A fejlődés társadalmasítása! nyitórendezvényén 2024. február 23-án.
MTI/Komka Péter

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn