Randikreditek és hamis útlevelek – új alkalmazás jelent meg az USA-ban 

Szerző: | 2024. március. 2. | Technológia

Komoly milliók Super Bowl-reklámokra, hitelpontszám-alapú randizás és MI-vel hamisított útlevelek a fintechszektor legérdekesebb hírei között. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója az elmúlt hetek legérdekesebb híreit foglalják össze.

Érdekes, ám megosztó új ismerkedő alkalmazás jelent meg az Egyesült Államokban. A Score applikációra csak legalább 675-ös hitelpontszámmal lehet felregisztrálni. A randiapp célja, hogy hangsúlyozza a pénzügyi tudatosság fontosságát és kiküszöbölje a pénzügyi nézeteltérésekből adódó válásokat.  

A Scope jelenleg ideiglenesen, 90 napig érhető el. A megjelenését követően megosztó vélemények is megjelentek, sokak szerint ugyanis a társadalmi rétegek közötti megkülönböztetés elmélyítését okozhatja. 

Újabb probléma a kriptoszektorban 

Mesterséges intelligencia által készített hamisított személyazonosító okmányok mentek át több kriptotőzsde ügyfél-azonosítási rendszerein.  

Az OnlyFake egy újonnan indult weboldal, amely képes jogosítványokat és útleveleket hamisítani.  

Elmondásuk szerint 26 országból, beleértve az USA-t és az EU több államot, tudnak hamis személyazonosító dokumentumokat készíteni. 

A cég hivatalos álláspontja szerint nem állít elő törvénytelen célra dokumentumokat, azokat kizárólag filmekben, tévében vagy webes illusztrációkban lehet felhasználni. Ennek ellenére voltak, akik illegális módon próbálták meg hasznosítani ezeket az iratokat. 

A Fintech Világa legújabb adásában továbbá szó esik a Revolut legújabb, nem pénzügyi szolgáltatásáról, milliárdos Super Bowl-reklámokról és a Tesco Bank eladásáról. A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn