Akár 1500 milliárddal több hitelt nyújthat a Széchenyi Kártya Program 

Szerző: | 2024. április. 5. | Hazai

A kormány döntött arról, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében adható támogatások nyújtására vállalható kötelezettségek felső korlátját további 300 milliárd forinttal, összességében 1700 milliárd forintra növeli – tájékoztatott közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium. 

A Széchenyi Kártya Program már több mint két évtizede segíti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási szükségleteinek kielégítését, amely jelenleg is rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix, 5 százalékos kamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára.  

A 2023 elején elindult Széchenyi Kártya Max Plusz Program keretében 2024. március 31-ig közel 65 ezer hitelkérelmet fogadtak be mintegy 2600 milliárd forint értékben, amelyből 1600 milliárdnyit tesz ki a leszerződött kölcsönök állománya.  

A kedvezményezettek számára tavaly minden eddiginél több támogatást fizettek ki, amihez a kormány biztosította a szükséges többletforrásokat is. A kabinet most megjelent határozata értelmében arról döntött, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében további 300 milliárd forinttal, összességében 1700 milliárdra növeli a hazai kkv-k finanszírozására rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keretet az alábbi, már jól ismert konstrukciók igénybevétele esetén:   

1. Széchenyi Kártya Folyószámlahitel és ezen belül Széchenyi Turisztikai Hitel  

2. Széchenyi Likviditási Hitel  

3. Széchenyi Beruházási Hitel és ennek részét képező Agrár Széchenyi Beruházási Hitel  

4. Széchenyi Lízing  

5. Széchenyi Mikrohitel  

6. Széchenyi Kártya Klasszik (újonnan nem igényelhető)  

A Széchenyi Kártya Program 300 milliárd forintos kötelezettségvállalási keretemelése több mint 1500 milliárd forintnyi további hitelkihelyezést tesz lehetővé, jelentős új finanszírozási forrásokhoz juttatva a kkv-kat.  

Közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium hangsúlyozza, hogy az így megvalósuló fejlesztések a beruházási és a hitelezési aktivitás fokozásán keresztül érdemben járulnak hozzá a gazdasági bővülés idei újraindításához, továbbá ahhoz is, hogy magasabb fokozatba kapcsoljon a gazdaság, és a növekedési ütem jövőre elérje a 4-5 százalékot. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn