A magyar vállalkozások számíthatnak a kormány támogatására 

Szerző: | 2024. május. 17. | Foglalkoztatás, Hazai, Innováció

Varga Mihály Kaposváron tárgyalt a helyi vállalatok vezetőivel, ahol kihangsúlyozta, hogy a háború és a romló külső környezet ellenére idén az év egészében 2,5 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság. A pénzügyminiszter leszögezte: a nemzeti kormány ezután is minden szükséges támogatást megad a hazai vállalkozásoknak, maradnak az alacsony adók, a csökkenő adminisztrációs terhek, a fejlesztési támogatások.   

Ahhoz, hogy sikerrel vegyük a kihívásokat, olyan vállalatokra van szükség, amelyek meglátják a lehetőségeket, fejlesztenek, és képesek kreatív megoldásokkal jelentkezni akár a nemzetközi piacon is – hívta fel a figyelmet a miniszter, aki emlékeztetett, hogy az elmúlt 4 nehéz évben hazánk helytállt, és a magyar gazdaság ma 5 százalékkal múlja felül a járvány előtti, 2019 végi teljesítményét.  

„Megőriztünk 4,7 millió munkahelyet, letörtük az inflációt, az idén helyreállítjuk az egyensúlyt és a növekedést, így továbbra is befektetésre ajánlja hazánkat mindhárom nagy hitelminősítő. A költségvetési hiányt az idén 4,5, majd a következő években fokozatosan 3 százalék alá szorítjuk, az államadósságot pedig továbbra is csökkenő pályán tartjuk.”   

Jövőre hazánk az Európai Bizottság és az IMF előrejelzése szerint is az uniós növekedési rangsor élmezőnyében lehet.  

A tárcavezető a térség munkaerőpiaci helyzetéről szólva elmondta:  

Somogyban 2010 óta 15 ezer munkahely jött létre, a munkanélküliségi ráta 5 százalékponttal javult.  

Varga Mihály a vállalkozói fórum előtt a Kaposváron épülő Tudományos és Ipari Parkról szóló sajtótájékoztatón kiemelte:  

stratégiai fontosságú területen folynak majd a kutatás-fejlesztési projektek a városban, és ez a kormányzati célokhoz tökéletesen illeszkedik.  

A beruházás magas hozzáadott értékkel a jövő gazdasági teljesítményét fogja növelni és hozzájárul az ország szuverenitásának megerősödéséhez is. Az Óbudai Egyetem közreműködésével létrejövő Science Park a környezet-, az építő- és a védelmi ipar területén végez majd kutatásokat. 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn