Mi újság a telekommunikációs szektorban? 

Szerző: | 2024. május. 19. | Hazai, Társadalom, Technológia

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója a fintech- és a telekommunikációs szektor metszetéből hoznak aktualitásokat. 

Egy kiszivárgott dokumentum szerint a Nubank egyik leányvállalata virtuális mobilszolgáltatóvá válhat. A Nucommerce engedélykérelmét jóváhagyta a brazil országos telekommunikációs szabályozó hatóság. A több mint 100 millió ügyféllel rendelkező Nubank így már közvetlenül is kínálhat mobilszolgáltatásokat – pl. hívások, üzenetküldés, adatforgalom – az ügyfeleinek. 

A Revolut már az összes európai piacára kiterjesztette eSIM szolgáltatását az Egyesült Királyság után. A neobank eredetileg arra reagált, hogy a brexit után az Egyesült Királyság lakosságának magas roamingdíjakkal kellett szembenéznie az Európai Unióban. Az újítás népszerűségének hatására azonban már az Európai Gazdasági Térségben is elérhető az eSIM. 

Vélhetően a Revolutnak szánt ellenlépéssel jelentkezett a Western Union. Egy vezető szolgáltatóval, az eSIM Góval kezdtek együttműködésbe.  

A partnerség keretein belül az ügyfelek több mint 150 országban férhetnek hozzá mobil-előfizetésekhez, amelyeket a Western Union digitális tárcájából vásárolhatnak meg és kezelhetnek (pl. egyenleglekérdezés és -feltöltés). 

Mindemellett a Vodafone egy igazán merész tervvel állt elő: a vállalat összekapcsolná a kriptopénztárcákat az okostelefonok SIM-kártyáival. David Palmer, a Vodafone blockchainvezetője egy interjúban beszélt a kriptotárcák és a digitális személyazonosság integrációjának fontosságáról a SIM-kártyákba. A terv megvalósításában egy ambiciózus finanszírozási konstrukció segíthet. 

Szó esett még arról is, hogy Szerbiában a Mobi Banka arculatot vált, és Yettel Bank néven folytatja, friss digitális fókusszal. A nagy ambíciók mellett előkerült az Orange Bank, egy óriási telekommunikációs-banki projekt szomorú vége is. A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn