A német–magyar gazdasági együttműködés a válságok idején is erős maradt 

Szerző: | 2024. május. 24. | Hazai, Világgazdaság

Hazánk válságos időkben is megőrizte a befektetőbarát üzleti környezetet, a legfrissebb konjunktúrajelentés szerint a német cégek legnagyobb része ma ismét Magyarországon valósítaná meg beruházását – jelentette ki Varga Mihály, miután hivatalában fogadta Ulrich L. Bettermannt, az OBO Bettermann vállalatcsoport ügyvezetőjét. 

A pénzügyminiszter kiemelte: Németország hazánk egyik legfontosabb gazdasági partnere és egyik legnagyobb befektetője, a német vállalkozások több mint 220 ezer embernek adnak munkát hazánkban. 

A magyar beruházási ráta továbbra is az egyik legmagasabb az Európai Unióban, amelyhez jelentős mértékben járulnak hozzá a német cégek beruházásai – hangsúlyozta Varga Mihály. Mint mondta:  

a magyarnémet gazdasági együttműködés hagyományosan erős, és ezt a válságok sem tudják felülírni,  

a Német–Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara legutóbbi felmérése szerint tízből nyolc német vállalat ma is Magyarországon fektetne be. Hazánk uniós összehasonlításban is alacsony adókat, csökkenő adminisztrációs terheket, szakképzett munkaerőt és javuló üzleti környezetet kínál a vállalkozások számára – tette hozzá a tárcavezető. Varga Mihály kiemelte: az OBO Bettermann vállalatcsoport három évtizede van jelen Magyarországon, és több mint 1200 embert foglalkoztat hazánkban. A villamosipari termékeket gyártó cég legutóbbi,  

18 milliárd forintos kapacitásbővítő beruházásával 100 új munkahelyet teremt a pest megyei Bugyin. 

Kapcsolódó: 

Címlapfotó: Varga Mihály hivatalos Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn