Hazánk is részt vett a Dubai Fintech Summiton 

Szerző: | 2024. június. 1. | Hazai, Technológia

A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető Juhász Benedeket, a Peak operatív vezetőjét és a COMET ügyvezetőjét, valamint Muck Ivánt, az ff.next ügyvezetőjét látta vendégül, akik a Dubai Fintech Summiton szerzett tapasztalataikról meséltek. 

Az ff.next, a Peak és a COMET már számos projekten dolgoznak együtt, többek között a Peak Parent & Child nevű családi banki termékén. A konferencián való részvétel során több nemzetközi bankkal is sikeres tárgyalásokat folytattak a Parent & Child bevezetéséről, valamint jó néhány régiós fintechcéggel a digitális termékfejlesztési szolgáltatásaikról. 

Virágzik a fintechpiac Dubajban 

Az Egyesült Arab Emírségek egyik legnagyobb városának üzleti kultúrája nagy hangsúlyt fektet a személyes kapcsolatokra és a mélyebb üzleti találkozókra, ami hosszú távú partnerségeket eredményez, emellett a világ minden pontjáról érkeztek résztvevők a konferenciára. Dubaj fintech-ökoszisztémája jelentős növekedést mutat,  

a befektetések várhatóan évi 17,2 százalékkal növekednek 2030-ra, elérve a 949 milliárd dollárt. 

Dubaj előremutató szabályozási keretrendszert alakított ki, amely vonzza a fintechóriásokat és a startupokat, elősegítve a dinamikus növekedésüket. Emellett a nyílt bankolás és a digitális pénztárcák integrációja gyorsan terjed, ez pedig új lehetőségeket nyit a fintechszolgáltatók számára, hogy jobban kiszolgálják az ügyfeleiket. 

A pénzügyi edukáció helyzete 

Dubajban a pénzügyi edukáció kiemelt szerepet kap, különösen az olyan intézmények révén, mint a Dubai International Financial Centre (DIFC), amely számos oktatási programot és szakmai képzést kínál a pénzügyi szakemberek számára. Emellett a helyi bankok, mint az Emirates NBD és a Dubai Islamic Bank, aktívan részt vesznek a közösségi pénzügyi oktatásban, workshopokat és szemináriumokat szervezve a lakosság pénzügyi műveltségének növelése érdekében. 

A magyar delegáció is képviseltette magát 

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke vezette a magyar fintechcégek delegációját a Dubai Fintech Summiton.  

A standnál több magyar fintechcég is bemutatkozott, többek között a Peak és az ff. next. A Magyar Fintech Szövetség, valamint a közel-keleti és észak-afrikai országok társaságait tömörítő MENA Fintech Szövetség képviselői stratégiai megállapodást kötöttek, amely elősegítheti a két szervezet fintechcégeinek dubaji, illetve magyarországi térnyerését. 

A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

Címlapfotó: Dubai Fintech Summit hivatalos Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn