ESG-CSRD-JVSZ fotó: Unsplash

Válaszok a zöldfinanszírozás, az ESG és a CSRD kapcsán

Szerző: | 2024. június. 4. | Hazai, Zöldenergia, Zöldgazdaság

Érdekli a zöldátállás? Jöjjön el a nyár nagy üzleti fesztiváljára! Erre invitálja június 13-án a JVSZ üzleti szövetség azokat, akik az új ESG- vagy a CSRD-szabályozás, illetve a zöldfinanszírozás kapcsán tájékozódni szeretnének, esetleg szakmai kérdéseik vannak. Jelen lesznek a MGFÜ és az SZTFH e témákért és területekért felelős vezetői is.

A JVSZ üzleti szövetség a zöldgazdaság iránt érdeklődő cégvezetőket, üzleti döntéshozókat invitálja június 13-án a nyár legnagyobb üzleti fesztiváljára, a Business Festre. Az esemény egyik különlegessége a kihelyezett JVSZ Economy Brunch, amelyet délelőtt tartanak. Itt a résztvevők első kézből ismerhetik meg a fenntarthatósági jelentéssel (CSRD), az ESG-beszámolóval (ESG-törvény), valamint a zöldbanki finanszírozással kapcsolatos kihívásokat és megoldásokat.️

A JVSZ rendezvényének fő célja

A Business Fest ad tehát helyet a JVSZ konferenciájának is. A nagyrendezvény berkein belül tartandó JVSZ Economy Brunch pedig elsősorban a nagyvállalati és kkv-szektor fenntarthatósági vezetői számára releváns kérdéseket vitat meg. Különös hangsúlyt kapnak azok a vállalkozások, amelyek 2024-ben készítik el első fenntarthatósági jelentésüket (CSRD) és ESG-beszámolójukat a hazai ESG-törvény alapján.

Várható tematika és szakmai előadások

Az esemény gyakorlatias szemmel és konkrét példákon keresztül mutatja be a fenntarthatósági jelentéssel és az ESG-beszámolóval kapcsolatos kihívásokat és megoldásokat. Az alábbi témák kerülnek napirendre:

  • A fenntarthatósági jelentés és hitelesítése: gyakorlati kérdések, tippek és trükkök.
  • Az ESG-beszámoló: az ESG-minimumkövetelmények gyakorlati összefüggései.
  • Zöldbanki finanszírozás: gyakorlati kihívások és az MNB ajánlása az ESG-adatgyűjtéssel kapcsolatban.

A JVSZ rendezvényének előadói

Az eseményen neves szakértők tartanak előadást, többek között Szabados Richárd, az MGFÜ Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Molnár Csaba, az SZTFH igazgatója.

Kinek ajánlják az eseményt?

ESG-vezetőknek és a témában jártas vállalatvezetőknek, emellett a CFO, az IR, a belső ellenőrzés, a kockázati és beszerzési terület vezetőinek. Továbbá azoknak, akik megtapasztalták a CSRD- és ESG-beszámoló közötti komplexitást, és praktikus tanácsokat keresnek. Ezenfelül azoknak, akik a kettős lényegességi elemzéseiket végzik és szektorspecifikus iránymutatásra van szükségük. Vagy éppen azoknak a szakértőknek, akik jelenleg a CSRD könyvvizsgálati módszertanait értelmezik, és szakmai kérdéseik vannak. Közép- és projektvezetőknek, akik feladatként kapták az ESG-területhez kapcsolódást.

A JVSZ ESG- és CSRD-rendezvényének részletei

– Időpont: 2024. június 13. (csütörtök), 8.30–11.45

– Helyszín: Millenáris, C épület, 1. emelet – Galéria

Az esemény részletes programja itt érhető el:

https://tinyurl.com/8fs6dsws

Fotó: Unsplash

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn