A versenyképességet a mesterséges intelligencia és a digitalizáció is erősíti 

Szerző: | 2024. június. 7. | Hazai, Technológia

A vállalkozások versenyképességének megőrzésében fontos szerepe van a digitalizációnak és a mesterséges intelligenciának – mondta Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár az Információs Társadalom Parlamentje rendezvényen. 

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg hazánk egyik legnagyobb digitális fókuszú rendezvényét, az Információs Társadalom Parlamentjét, amely a kibervédelem aktuális kérdései mellett kiemelten foglalkozott a mesterséges intelligencia (MI) előretörésével. A június 6-i eseményen Fábián Gergely előadásában a mesterséges intelligencia által generált kihívásokra adható kormányzati válaszokra fókuszált. Az államtitkár bemutatta azokat az MI kapcsán azonosítható lehetőségeket és lépéseket, amelyek hozzájárulhatnak a technológia vállalkozásoknál történő átvételében. 

Az adatok szerint az utóbbi években jelentősen javult a hazai vállalkozások digitalizációs helyzete.  

Egyes élvonalbeli technológiákban – kiemelten az MI terén – előre kell lépni, hiszen számos potenciál mutatkozik a vállalatok számára, ami jelentősen javíthatja a versenyképességüket és a termelékenységüket – hangsúlyozta. 

Emellett fontos aktuális feladatként említette az új MI-stratégia megalkotását és a technológiára vonatkozó specifikus uniós szabályozással, az AI Acttel kapcsolatos teendőket. 

Fábián Gergely kiemelte, hogy  

az új Versenyképességi Stratégiában hangsúlyosan kezelt hat ágazat mindegyike esetén a zöldátállás mellett fontos szerepet játszik a digitalizáció és az MI,  

ezért több olyan kormányzati intézkedés, támogatási program várható a közeljövőben, amely ezek alkalmazására fókuszál. 

Kapcsolódó: 

Címlapfotó: Informatika a Társadalomért Egyesült hivatalos Facebook-oldala

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn