Tizenhat településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között 

Szerző: | 2024. június. 10. | Hazai

Tizenhat településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezekben a helységekben feltehetően időközi választást kell tartani. 

Baranya vármegyében Tarróson, Bács-Kiskun vármegyében Újsolton, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében Sajóivánkán és Vattán alakult ki szavazategyenlőség az első két helyen végzett jelöltek között. Ugyanez a helyzet Győr-Moson-Sopron vármegyében Rábaszentmihályon, Somogy vármegyében Büssün, Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében Kisszekeresen, Tolna vármegyében Koppányszántón. Vas vármegyében Bajánsenyén, Kissomlyón, Mesterházán és Rátóton, Zala vármegyében pedig Belsősárdon, Szijártóházán, Zalaboldogfán és Zalakomárban alakult ki az első helyen végzett polgármesterjelöltek között szavazategyenlőség. 

Ezeken a településeken még elképzelhető, hogy a jogorvoslatok miatt mégis eldől, hogy melyik jelölt kapott több voksot, de ha ezek lezárulta után is egyenlő lesz az állás, időközi választást kell tartani – derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból. 

Szavazategyenlőség miatt nem volt eredményes a választás a Baranya vármegyei Pécs 15. számú, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Mezőtúr 4. számú, továbbá a Pest vármegyei Kerepes 5. számú egyéni választókerületében. Amennyiben a jogorvoslatok lezárulta után is marad a jelöltek közötti szavazategyenlőség, ezeken a helyeken is időközi választást kell majd tartani 120 napon belül. 

Kapcsolódó: 

(MTI) 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn