Egy napig Magyarországé volt a főszerep Toronto főterén 

Szerző: | 2024. június. 12. | Hazai, kultúra, Világgazdaság

Ezeréves története során nemzetünk számos alkalommal ismertette meg a világgal a magyar nevet. Híresek vagyunk szabadságszeretetünkről, találmányainkról, Nobel-díjas kutatóinkról, sportolóinkról, az egyedi konyhaművészetünkről és természetesen a hungarikumainkról. Ez az ismertség azonban nem magától született, nagyjaink valaha sokat tettek azért, hogy országunk híre messzi földre eljusson. Napjainkban újra a kezünkbe kell venni a sorsunkat, és ismét hírét kell vinnünk virágzó kultúránknak, csodás tájainknak és a minőségi magyar termékeknek.  

Az országimázs-építés ugyanis valódi, gazdasági értelemben is mérhető eredményeket hoz, hiszen elengedhetetlen fontosságú mind az exportpiaci, mind a turisztikai eredmények és sikerek fenntartása, továbbfejlesztése szempontjából. 

Torontóban 2024. június elsején Magyarországé volt a főszerep 

Felismerve ezt, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség közreműködésével

bevezették a Soul of Hungary ernyőmárkát, amely az észak-amerikai kontinenst, ezen belül elsősorban Kanada piacát és az Amerikai Egyesült Államokba való terjeszkedést célozza meg

olyan prémiumkategóriájú magyar árukkal, amelyek a legjobb hazai termelők és kézművesek termékein keresztül hivatottak bemutatni a hazai produktumok rejtett gyöngyszemeit. A régi idők hagyományait felölelő, családi receptúrákon és a magyar kultúra iránti elköteleződésen érlelődő harminc márka tükörként tárja fel a bennük rejlő magyar kiválóság esszenciáját. 

Gondosan kiválogatott prémiumtermékek kerültek be a Soul of Hungary ernyőmárka alá 

A Soul of Hungary azon túl, hogy a leggondosabban kiválogatott prémiumtermékekkel szolgál, a magyarországi iparágak több szegmensét is képviselteti a világ egyik legkiterjedtebb piacán az élelmiszeripartól az energiaiparon át egészen az egészségiparig. A termékek profilját folyamatosan bővítő, kezdetben Ontario államban forgalomba kerülő színes árupaletta sikere előre vetíti a magyar–kanadai diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatok ígéretes fellendülését is, köszönhetően a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökségnek, Kanadai Regionális Irodájának, valamint Magyarország Torontói Főkonzulátusának, amelyek munkájának eredményeképp ma már a kanadaiak is betekintést nyerhetnek a „csodák soha ki nem merülő forrásába, Magyarországba!”. 

A kiváló minőségű magyar termékeket közösen brandelő ernyőmárka tehát létrejött, 2024. június elsején pedig egy nagy ívű esemény során nyilvánosan be is mutatkozott a kanadai nagyközönség előtt.  

Magyarország „lelke” Torontóban 

A HEPA torontói partnerirodája, a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség hazai központjának támogatásával sikeresen rendezte meg a HungaroFest országimázs-építést szolgáló rendezvényt Ontario tartomány fővárosában, Torontóban. A település főterének tekintett Yonge-Dundas tér június 1-jén délelőtt 10-től este 11-ig megtelt a magyar termékek és a magyar kultúra iránt érdeklődő látogatókkal.  

Forgatag a Yonge-Dundas téren – rendkívüli érdeklődés övezte a HungaroFestet 

A rendezvény ideje alatt a színpadon egész nap a magyar kultúrát népszerűsítő programok zajlottak, a szervezők pedig információs és kulturális pultokat állítottak fel a téren, ahol a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség, az Agrármarketing Centrum, a Magyar Turisztikai Ügynökség, valamint a Magyar Bormarketing Ügynökség promóciós anyagait is elérhetővé tették.  

A téren felállított színpadon egész nap a magyar kultúráé volt a főszerep 

Az esemény során a szervezők nagy figyelmet fordítottak a magyar termékek ismertségnövelésére, amelynek nincs is jobb módja, mint élőben megmutatni, mit tudnak kínálni a magyar vállalkozások. A HungaroFesten a Zador prémiumszappanokat is bemutatták az érdeklődőknek. 

A rendezvényen céges üzleti sátrak várták a látogatókat, így a Soul of Hungary ernyőmárka alatt futó termékek is önálló standon jelentek meg. E sátrak sikerét jól jelzi, hogy egész nap rendkívüli érdeklődés övezte a kiállított magyar árucikkeket. 

A HungaroFestről természetesen az ismert magyar találmány, a Teqball sem maradhatott el, a helyi fiatalság nagy örömére 

Külön említést érdemel a HungaroFest bárja, amelynek a belsejét a HEPA torontói partnerirodájának a Kanadába irányuló magyar italexportot segítő partnere, a Con-nois-seur Wine Imports a velük együttműködő magyar borászatok részére készített egyedi kordonbevonattal díszítette fel. A bár nem csupán az arculatát tekintve volt magyar, mivel kizárólag magyar borokat és vizeket szolgáltak fel a látogatóknak. A HEPA ehhez 9 magyar cégtől, valamint további 4 borászattól szállított ki termékeket Torontóba, és olyan marketinganyagokkal is ellátta a partnercégeket, amelyek a HungaroFestet követően is használhatók lesznek.   

Lángos nélkül pedig nem lenne az igazi. Szerencsére a balatoni hangulat legalább néhány falat erejéig Toronto főteréről sem maradt el  

Az esemény mind a kanadai lakosság, mind pedig a helyi magyar diaszpóra részéről nagy érdeklődésre tartott számot. Az Ontario tartományban élő magyarság megközelítőleg 10 ezer fővel képviseltette magát,

a teljes látogatószám pedig a becslések alapján meghaladhatta a 150 ezret.

Utóbbit alátámasztja, hogy egy átlagos napon fordulnak meg ennyien a rendezvények otthont adó közterületen, a HungaroFest ideje alatt azonban egész nap tele volt a Yonge-Dundas tér.  

Fontos kiemelni, hogy a rendezvényre számos fontos helyi közéleti személyiség is ellátogatott. Jól jelzi Ontario tartomány és a HEPA, illetve Magyarország szoros és baráti viszonyát, hogy a HungaroFestet Doug Ford, Ontario miniszterelnöke, Olivia Chow, Toronto polgármestere, Brad Bradford torontói városi tanácsos, Michael Tibollo mentális egészségért felelős tartományi miniszter, Rudy Cuzetto parlamenti képviselő, dr. Sztáray Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának biztonságpolitikáért felelős államtitkára, dr. Vass-Salazar Mária, Magyarország ottawai nagykövete és Balla Sándor, a HEPA torontói partnerirodájának ügyvezető igazgatója közösen nyitotta meg.  

Brad Bradford városi tanácsos, Michael Tibollo mentális egészségért felelős tartományi miniszter, Sztáray Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának biztonságpolitikáért felelős államtitkára, Doug Ford, Ontario tartomány miniszterelnöke, Rudy Cuzzetto tartományi képviselő, Jákó János főkonzul, Balla Sándor, a HEPA torontói partnerirodájának ügyvezető igazgatója és dr. Vass-Salazar Magyarország ottawai nagykövete látható a HungaroFest színpadán 

Az esemény azon túl, hogy megismertette a torontóiakkal hazánk értékeit, az összetartásáról ismert helyi magyar közösség életében is rendkívül fontos esemény volt. Számukra azonban nem ért véget elsején éjjel a rendezvény. Az eseményt mintegy megkoronázva, a magyar házban június 2-án trianoni megemlékezést is tartottak, amely éppúgy, mint a korábbi hasonló események, ezúttal is telt házzal zajlott. 

A HungaroFest és a Soul of Hungary célja, hogy sikerre vigye a magyar termékek piacszerzési törekvéseit Kanadában, hosszabb távon pedig egész Észak-Amerikában. Az ilyen kezdeményezések a jövőben példaként szolgálhatnak arra nézve, hogyan lehet az országimázs-építés által exportot fejleszteni és gazdasági sikereket elérni. A HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a saját eszközeivel mindent megtesz, hogy növelje a Made in Hungary presztízsét a messzi tájak piacain, ennek érdekében a torontóihoz hasonló partnerirodákat működtet a Balkánon, Törökországban, Romániában és Kínában. Emellett a magyar vállalkozásoknak segít kijutni számos nemzetközi kiállításra, rendezvényre, biztosítja a közös nemzeti standon történő megjelenést, emellett üzleti fórumok szervezésével is támogatja a partnerkeresést.  

Kapcsolódó: 

Forrás: HEPA

Címlapfotó és belső képek forrása: HEPA

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn