Habeck Pekingbe rohan tüzet oltani az EV-tarifák miatt 

Szerző: | 2024. június. 22. | Geopolitika, Világgazdaság, Zöldenergia

Habeck a kínai kereskedelmi miniszterrel és más magas rangú vezetőkkel találkozik Pekingben, ugyanis szerinte Kína és az EU nem hagyhatja, hogy a kereskedelmi feszültségek eszkalálódjanak. Mekkora a baj?

A Bloomberg szerint Robert Habeck német gazdasági és éghajlatvédelmi miniszter, alkancellár Pekingbe utazik, ahol a világ második számú gazdaságának vezetőivel folytat megbeszéléseket, és a napirendjén kiemelt helyen szerepelnek a kínai elektromos autókra kivetett európai vámok. 

A péntek délután kezdődő háromnapos útja során tárgyalni fog Vang Ventao kereskedelmi miniszterrel és más tisztviselőkkel. Habeck az első magas rangú európai tisztviselő, aki Kínába látogat azóta, hogy a blokk június elején bejelentette, hogy akár 48 százalékos vámot is kivetne az ázsiai országból szállított elektromos autókra. 

Európa egyik vezető gazdaságaként és legnagyobb autógyártójaként Németország különleges helyzetben van a jelenlegi kereskedelmi feszültségek miatt

– mondta Habeck. 

„Elhatároztam, hogy arra bátorítom a kínaiakat, hogy tárgyaljanak velünk erről, és ne hagyjuk, hogy a dolgok csak úgy elfajuljanak és eszkalálódjanak” – tette hozzá pénteken, mielőtt felszállt volna egy Kínába tartó repülőgépre Dél-Koreából, abból az országból, amely megpróbálja kiegyensúlyozni a világ legnagyobb gazdaságai közötti kereskedelmi feszültségeket. 

Európa és Kína kapcsolata az elmúlt években megromlott az emberi jogok, a kereskedelem és Hszi Csin-ping elnök Oroszországnak az orosz–ukrán háborút követően nyújtott támogatása miatt. Az Európai Unió számos vizsgálatot indított az ázsiai nagyhatalom ellen tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokra, például jelentős állami támogatásokra hivatkozva. 

„Az EV-vámokról folytatott tárgyalások valószínűleg korlátozottak lesznek, mivel az Európai Bizottság vizsgálata kiterjedt a kínai gazdaság egészére” – mondta Jacob Gunter, a németországi Mercator Institute for China Studies vezető gazdasági elemzője. 

A kínai állami média a német miniszter látogatását „Kína és egyes uniós politikusok párbeszédre és együttműködésre törekvő, nyitott hozzáállásának” jeleként tüntette fel. 

„Remélhetőleg Habeck látogatása termékenyebb megbeszélésekhez vezethet a gazdasági és kereskedelmi kérdésekről, különösen az elektromos járművek területén, és új energiát adhat a Kína, valamint az EU gazdasági és kereskedelmi kapcsolatainak folyamatban lévő fejlesztéséhez” – írta cikkében a Global Times. 

Ezek a megjegyzések aláhúzzák az ázsiai nagyhatalom régóta tartó stratégiáját, amely az unión belüli megosztottságot kihasználja a saját érdekeinek előmozdítása érdekében. Hszi májusi franciaországi útját, amelyen Emmanuel Macron elnökkel – akinek az országa az EV-vámok egyik fő támogatója – folytatott megbeszéléseket, a blokkon belüli megosztottság elvarrására tett erőfeszítésnek tekintették. 

Az elmúlt hónapokban a kínai kormányhivatalok, a párt által ellenőrzött média és más, az államhoz kapcsolódó csoportok egyre terjedő kampányt indítottak a francia brandy, a spanyol sonka, a német nagy köbcentis járművek és más áruk ellen. 

Gunter szerint még ha Peking meg is ígérné, hogy „mélyrehatóan megreformálja a teljes gazdasági szerkezetét”, az évekbe telne. A tárgyalások nagyobb valószínűséggel eredményezhetnek előrelépést más területeken, például az orvosi eszközök kínai beszerzése terén, ahol az EU szerint Peking előnyben részesíti a hazai beszállítókat. „Mindezeket a kínai elnök elméletileg elég gyorsan meg tudna változtatni, ha akarná” – tette hozzá. 

Kína célja, hogy meggyőzzön több európai országot arról, hogy a vámok rossz ötletnek bizonyulnak, így azok ellensúlyozhatnák vagy enyhíthetnék a novemberben bevezetendő végleges vámokat. Abban reménykednek, hogy a megtorlással való fenyegetés elég komoly gazdasági nehézségeket okoz ezekben az országokban ahhoz, hogy kormányaik nyomást gyakoroljanak, és rávegyék az EU-t a meghátrálásra. 

Peking már korábban is alkalmazta a gazdasági kényszerítés taktikáját egyes nemzetek megbüntetésére, de korlátozott sikerrel: egy ilyen kampány Ausztráliában csekély engedményeket hozott.  

Német ellenállás 

A német kormány bírálja az EU döntését, miszerint vámokat vezet be a kínai elektromos autókkal szemben. Bár Annalena Baerbock külügyminiszter a múlt hónapban kiállt emellett, a hárompárti koalíció vezetői – Olaf Scholz szociáldemokrata kancellár, Christian Lindner szabaddemokrata pénzügyminiszter és Habeck – aggódnak amiatt, hogy a Kínával folytatott vita tovább rontaná a német gazdaságot, amelyet így is megviselt az ukrajnai háború, és az iparosodott országok között az egyik legalacsonyabb a növekedési rátája. 

Habeck a Zöld Párton belül a vállalkozáspárti pragmatikusok közé tartozik, és gazdasági miniszterként mindig is a protekcionizmus ellen és a szabad kereskedelem mellett foglalt állást. 

A Bloomberg a múlt héten arról számolt be, hogy bennfentesek szerint berlini kormány azon dolgozik, hogy megakadályozza az Európai Unió kínai elektromos járművekre kivetett új vámtarifáinak életbelépését – vagy legalábbis enyhítse azokat, ha a teljes leállítás nem lehetséges. 

Volker Wissing közlekedési miniszter, aki a jövő héten Kínába látogat, az egyik olyan vezető, aki határozottan ellenzi a vámokat, és nemrég azzal érvelt, hogy azok árthatnak a német iparnak. Minden bizonnyal így vélekednek az ázsiai országban működő német vállalkozások is, amelyek nemrég azt mondták, hogy a vámok nem fogják megvédeni az autóipart. 

„Kizárt, hogy a konfliktust Kínában rendezzék, amíg én itt vagyok” – mondta Habeck Szöulban, utalva az utazásával kapcsolatos várakozásokra. „Az EU nevében sem tudok tárgyalni. Ezeknek a megbeszéléseknek meghatározott a formátuma.” 

Kapcsolódó:

Borítókép: dreamstime

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn