Nagy Márton azonnali beavatkozást sürget a légi közlekedésben 

Szerző: | 2024. július. 5. | Hazai

A jelentős repülőjáratkésések miatt – Orbán Viktor miniszterelnök elvárásainak megfelelően – Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter berendelte a légi irányításért felelős HungaroControl vezetőjét, és arra fogja kérni, hogy azonnal készítsen intézkedési tervet a kialakult anomáliák kezelése érdekében. 

Az elmúlt hetekben és napokban jelentőssé váltak a repülőjáratkésések. Méltatlan helyzetek, gyalázatos körülmények alakultak ki, amelyeket családok és turisták százainak kellett elszenvedniük. A 21. században megengedhetetlen, hogy az utasok hosszú órákat rostokoljanak a reptéren úgy, hogy nem kapnak megfelelő tájékoztatást és ellátást. Ez tarthatatlan, azonnali és összehangolt cselekvésre van szükség – hangsúlyozta pénteken kiadott közleményében Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter. 

Orbán Viktor miniszterelnök elvárásainak megfelelően a tárcavezető a helyzet mielőbbi felszámolása érdekében berendelte a HungaroControl vezetőjét, és arra fogja kéri, hogy azonnal készítsen intézkedési tervet a kialakult anomáliák kezelése érdekében. 

A nemzetgazdasági miniszter üdvözölte, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság kiemelten vizsgálja a légitársaságok tevékenységét, és további határozott lépéseket vár el a velük kapcsolatos elfogadhatatlan anomáliák megszüntetése érdekében. 

Mindezeken túlmutatóan Nagy Márton arra kérte a Budapest Airport Zrt.-t, hogy biztosítson megfelelő eszközöket és infrastruktúrát ahhoz, hogy az utasokat a lehető legkisebb kellemetlenség érje, és a komfortérzetük minél magasabb legyen. Szükség esetén pedig – annak ellenére, hogy ez nem az ő feladata – lássa el élelmiszerrel és ivóvízzel a késést elszenvedő, sokszor kisgyermekes családokat és turistákat – ismertette az NGM közleménye. 

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI/Lakatos Péter

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn