Sikerült a török mesterterv: nagyszabású beruházás a kínai autóipari óriáscégtől 

Szerző: | 2024. július. 10. | Geopolitika, Technológia, Világgazdaság, Zöldenergia

Zöld utat kapott Európa második BYD-gyára. A cél nem titkoltan a vámok kikerülése.

Karl Mátyás Gracián, a Makronóm Intézet junior elemzőjének írása 

Július 9-én a török ipari és technológiai miniszter bejelentette, hogy a kínai elektromosautó-ipari óriás, a BYD 1 milliárd dolláros beruházással új üzem építését tervezi Törökországban. A létesítmény évente 150 ezer jármű előállítására lesz képes, és egy mobilitási technológiával foglalkozó kutatási és fejlesztési központot is magában foglal majd. Az üzem várhatóan 2026 végére kezdi meg a gyártást, és több mint 5000 embernek teremt munkahelyet. 

A BYD-nek ezzel Szeged után ez lesz a második európai gyára. Ezekkel a beruházásokkal  

Kína nem titkolt célja az Európai Unió által nemrég bevezetett vámok kikerülése.  

Az autógyártó képviselői a bejelentéskor elmondták: „Célunk, hogy kielégítsük az új energiahajtású járművek iránti növekvő keresletet a régióban, és elérjük az európai fogyasztókat.” Az Európai Unió ugyanis nemrég 17 és 34 százalék között emelte a Kínából importált elektromos autókra kivetett vámokat az eddigi 10 százalékról.  

Az ázsiai ország ezzel a befektetéssel nemcsak a török, hanem az európai piacra is be tud kerülni,  

ugyanis Törökország és az EU között szabadkereskedelmi megállapodás áll fenn. Ez azt jelenti, hogy az országból vámmentesen lehet járműveket exportálni a kereskedelmi blokkba. 

A két ország EV-együttműködésének másik oldala az autógyártók közötti, a gyártásra szakosodott vállalkozások elindítása. A török kormányzó párt elnökhelyettese múlt héten közölte, hogy a kínai Guangzhou Automobile Group tárgyalásokat folytat a török elektromosjármű-gyártóval, a TOGG-gal egy közös cég létrehozásáról. Törökország kiemelt célja az elektromosautó-iparba való beszállás, ezért a kormány igyekszik a TOGG-ot minél versenyképesebbé és sikeresebbé tenni a nemzetközi piacon. 

A bejelentésekhez szorosan kapcsolódik, hogy eurázsiai állam egy héttel ezelőtt 40 százalékos vámemelést jelentett be a kínai elektromos járművekre. Ekkor még azt lehetett sejteni, hogy a BYD-vel való tárgyalások megtorpantak.

A török vámemelés valódi célja azonban egyrészről az, hogy nagyobb ösztönzést nyújtson a kínai üzemek Törökországba telepítéséhez. Ez elsőre ellentmondásosnak tűnhet, de mivel most, hogy Törökország és az EU is vámot vetett ki a kínai EV-kre, ezért a távol-keleti gyártók úgy tudják a legegyszerűbben megkerülni ezeket, hogy Európába telepítik az üzemeiket.  

Vagyis Törökország lényegében egy nehezen elérhető, de attraktív piacot teremtett a vámok bevezetésével. 

A másik cél, hogy a kínai gyártelepítések esetében a kínaiakhoz hasonló feltételeket szabjanak, azaz hogy az ide települő külföldi vállalatokat joint venture-ök létrehozására vagy valamilyen kutatás-fejlesztési tevékenység behozatalára kényszerítsék, ezzel növelve a török vállalatok, például a TOGG versenyképességét.  

A jelenlegi helyzetből egyértelmű, hogy ez az intézkedés mindkét szempontból sikeresnek bizonyult. 

Ezzel Ankara ismét növelte az összekötő szerepét Európa és Kína között, és hozzásegítette Pekinget az európai uniós vámok kijátszásához. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: Dreamstime

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn