Hazai
Lépés történt az üzemanyagárak csökkentése érdekében 

Lépés történt az üzemanyagárak csökkentése érdekében 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai nap behívatta hivatalába a Magyar Ásványolaj Szövetség, köztük a Mol képviselőit. A rendkívüli megbeszélést a hazai piacon kialakult magas üzemanyagárak indokolták. A tárgyaláson a felek áttekintették a hazai üzemanyag-ellátásra, valamint az üzemanyagok árára ható nemzetközi eseményeket és gazdasági folyamatokat. 

HazaiInfláció
Infláció magyar forint KSH - fotó: shutterstock
Márciusban már csak 0,8 százalékkal nőttek az árak

Márciusban már csak 0,8 százalékkal nőttek az árak

Az infláció idén márciusban az elemzői várakozásoknak megfelelően tovább lassult a KSH friss adatai szerint. Szerencsére az év hátralévő részében sem várhatók jelentősebb árváltozások. Bizonytalanságot az üzemanyagárak alakulása jelent, amelyet elsősorban nemzetközi tényezők befolyásolnak, ám az élelmiszerárak kordában tartását segíti az Árfigyelő is; éves átlagban pedig 5 százalék alatt maradhat a pénzromlási ütem.

Hazai
Megállt az élelmiszerek drágulása, sőt! 

Megállt az élelmiszerek drágulása, sőt! 

Az árfigyelő rendszer és a központi árletörő intézkedések működnek: az elmúlt hónapokban nemcsak lelassult az árak növekedése, hanem a legtöbb alapélelmiszer ellenértéke kimondottan csökkent. Ez derül ki a Makronóm Intézet hét különböző élelmiszerboltban – szeptember második felében – újra elvégzett felméréséből. Néhány kivétellel, jellemzően 5–25 százalékkal mérséklődött a vizsgált élelmiszerek átlagára június óta, különösen a tejtermékek, a zöldségek-gyümölcsök és a tojás ellenértéke esett.

Promóció

Trend

Promóció

Hazai válogatás