HazaiInnovációKiemeltKlímaváltozásTársadalomTechnológiaVilággazdaságZöldenergiaZöldgazdaság
Épül a hazai ESG-ökoszisztéma

Épül a hazai ESG-ökoszisztéma

A hazai ESG-törvény kapcsán kiemelt cél a fokozatos bevezetés, hogy a kkv-knak legyen idejük felkészülni az új adatszolgáltatási kötelezettségre – mondta Túri Anikó, a Nemzetgazdasági Minisztérium közigazgatási államtitkára az MBH Makronóm Makroverzum konferencián. A szimpóziumon – amely a fenntarthatóságot és az ESG-t állította fókuszba – György László kormánybiztos hivatalosan is bemutatta a jelenlegi, kizárólag GDP-alapú gazdaságifejlettség-mérés pontosabb alternatíváját, a Harmonikus Növekedési Indexet. Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese kifejtette, hogy az ESG-törvény keretet ad a közös fenntarthatósági célok eléréséhez és elősegíti a zöldfinanszírozás térnyerését.

HazaiInnovációTechnológia
Minden területen felgyorsult a digitalizációs hajrá, ne maradjon le! 

Minden területen felgyorsult a digitalizációs hajrá, ne maradjon le! 

A magyar ipar jövőjéről tart kerekasztal-beszélgetést az MBH Makronóm Makroverzum konferencián több nagyvállalati, banki és kormányzati döntéshozó. Ennek a kerekasztalnak a felvezető előadását Livják Csaba, a BuildEXT Kft. alapítója, digitális transzformációs tanácsadó tartja. Vele beszélgettünk a digitalizáció legfrissebb trendjeiről, kihívásairól.

Hazai
A magyar bankrendszer stabilitása az ország szuverenitását is erősíti 

A magyar bankrendszer stabilitása az ország szuverenitását is erősíti 

A magyar bankszektor változatlanul stabil, ez pedig a gazdaság válságállóságát is növeli. Az MBH Befektetési Bank létrejöttével pedig egy újabb magyar tulajdonosi hátterű szereplővel bővül a hazai bankrendszer, erősödik a piaci verseny – jelentette ki Varga Mihály az intézmény megalakulása alkalmából rendezett eseményen. 

Promóció

Trend

Promóció

Hazai válogatás