GeopolitikaKiemeltVilággazdaság
WTO törésvonalai a globális dél és észak között 

WTO törésvonalai a globális dél és észak között 

Február 26. és 29. között az Egyesült Arab Emírségek (EAE) ad otthont a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) 13. miniszteri konferenciájának. Az eddigi 164 országhoz csatlakozik a délkelet-ázsiai Kelet-Timor és Madagaszkártól északra található Comore-szigetek. Az új globális többség egyre több helyszínen állítja kihívás elé az eddigi gazdasági hatalmakat.

GeopolitikaVilággazdaság
Az oroszok vélekedése a BRICS bővítéséről 

Az oroszok vélekedése a BRICS bővítéséről 

Jövő évtől hat új állam csatlakozik a BRICS-hez, ezzel a szervezet növelheti a befolyását, új régiókban léphet fel és a régiekben erőteljesebben építkezhet. Az orosz Vzgljad portál számba vette, hogy mit is tud nyújtani a szövetség az új tagoknak és mennyire előnyös a szervezet terjeszkedési folyamata Oroszország számára. Ennek alapján látható, hogy tudatos volt a dél-afrikai BRICS-csúcs döntése.

GeopolitikaHáborúZöldenergiaZöldgazdaság
Ki fosztogatja a jemeni olajat, és hová kerül mindez?

Ki fosztogatja a jemeni olajat, és hová kerül mindez?

Általában a háborúkat fennkölt eszmékbe csomagolják, de ha megkaparjuk a felszínt, rögtön megtapasztalhatjuk, hogy mindegyik mögött a pénz és a nyerészkedés áll. Miközben eddig már több száz ezren meghaltak Jemenben, külföldi államok és vállalatok évek óta megcsapolják Nyugat-Ázsia legszegényebb országának olaját és földgázát.

Promóció

Trend

Promóció

Hazai válogatás