Csökken a bitcoinkibocsátás az újabb felezés után 

Szerző: | 2024. május. 5. | Hazai, Technológia, Világgazdaság

Végbement a negyedik bitcoinfelezés, amelynek hatására csökken a bitcoinkibocsátás (kínálat), a kereslet azonban tovább növekedhet. Emellett a Revolut új üzletága a felhasználói adatokat bocsátja eladásra kereskedők számára. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója az elmúlt hetek legfontosabb fintechhíreit járják körbe.

Fontos mérföldkövet ért el ismét a bitcoin, most azonban nem az árfolyam tekintetében. Április 20-án volt a negyedik bitcoinfelezés. Ez az esemény rendkívül meghatározó, ugyanis a felezéseket általában jelentős árfolyam-növekedések követték.  

A kriptovaluta árfolyamára főleg külső tényezők vannak hatással, amelyek jellemzően makrogazdasági relevanciájúak. A felezés, amely során a Bitcoinbányászatért járó jutalom feleződik meg, az egyetlen olyan árfolyamot befolyásoló esemény, amely a bitcoin alapvető működéséből fakad. 

A Revolut is kapitalizál az ügyféladatokon 

Európa legnagyobb neobankja, amelynek globálisan már 40 millió felhasználója van, új bevételi forrással állt elő. A neobank a felhasználókról tárolt adatokat megosztaná kereskedőkkel, akik személyre szabott ajánlatokkal célozhatnák meg a Revolut felhasználói bázisát.  

Az új üzletág felépítéséhez egy volt TikTok felső vezetőt is felvettek. A hírt megelőzte a JPMorgan Chase amerikai nagybank bejelentése, amely hasonló megoldással növelné bevételeit. A Revolut azonban egy kisebb ügyfélbázisra lő, amely ráadásul jobban szegmentált – a különböző európai országokban lévő kulturális különbségek megnehezíthetik a hirdetéseik optimalizálását. 

Az adásban továbbá szó esik arról, hogy a Monzo miképp szerzett 20 százalékos piaci részesedést a brit BNPL-piacon, a Klarna BNPL-szolgáltató pedig miképp terjeszkedik tovább az USA piacán. A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható.

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn