InnovációKiemeltZöldenergiaZöldgazdaság
Kína EV e-auto elektromos áramtároló cellák szerelése fotó: Unsplash
Óriási kínai összefogás a sokkal hatékonyabb autós energiatárolásért

Óriási kínai összefogás a sokkal hatékonyabb autós energiatárolásért

Három-négy év, és az elektromos autók (EV-k) hatótávja a mai két-háromszorosára nőhet, a celláik melegedése nem lesz gond és a súlyuk is csökkenhet. Most ugyanis Kína is rálépett a gázra az úgynevezett szilárdtest-energiatárolók terén. Ezek fejlesztésére, kínai kormányzati hátszéllel, hatalmas ottani cégek (még a konkurensek is) fogtak össze, többek közt az olyan nagy nevek, mint a CATL és a BYD.

Technológia
115 év börtönt kapott a kripto-csaló – avagy a Bahamákról a rácsok mögé 

115 év börtönt kapott a kripto-csaló – avagy a Bahamákról a rácsok mögé 

Korábbi élettársaknak üzengetnek Brazíliában az átutalások megjegyzésein keresztül, 115 évre börtönbe zárták az FTX alapítóját és 1 milliárd dolláros per fenyegeti Cristiano Ronaldót. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója az elmúlt hetek bulvárhíreit foglalják össze. 

GeopolitikaKiemelt
Kína beszállt a 21. századi űrversenybe

Kína beszállt a 21. századi űrversenybe

Már egyértelműen kijelenthetjük, hogy Kína beszállt a 21. századi űrversenybe, egyben célul tűzte ki az űrfölény megszerzését is. Ebbe az irányba mutat az is, hogy az ázsiai ország egyre inkább fokozza az együttműködését Latin-Amerikával és a Karib-térséggel is. Peking azzal szeretné előzni az Egyesült Államokat, hogy párhuzamos struktúrákat hoz létre, összekapcsolva azokat az Egy Övezet Egy Út kezdeményezéssel. A földi állomások és a Pekinggel kötött adatmegosztási megállapodások elfogadása után egyre valószínűbb, hogy azokat az Egyesült Államok nemzetbiztonsági fenyegetésként fogja majd fel.

Promóció

Trend

Promóció

Hazai válogatás