115 év börtönt kapott a kripto-csaló – avagy a Bahamákról a rácsok mögé 

Szerző: | 2023. december. 24. | Technológia

Korábbi élettársaknak üzengetnek Brazíliában az átutalások megjegyzésein keresztül, 115 évre börtönbe zárták az FTX alapítóját és 1 milliárd dolláros per fenyegeti Cristiano Ronaldót. A TrendFM-en hallható Fintech Világa legújabb adásában Érczfalvi András műsorvezető és Suppan Márton, a Peak alapítója az elmúlt hetek bulvárhíreit foglalják össze. 

Társkeresés brazil módra 

A Pix, Brazília azonnali fizetési rendszere nem csak az azonnali átutalásokra hasznos. Mint kiderült, sokan üzengetésre is használják az átutalásoknál a megjegyzéseket. Vannak, akik csupán személyes üzeneteket küldenek, de vannak esetek, amikor a volt párjukat keresik fel bocsánatkérés jegyéül. Sőt, vannak olyan társkeresők, akik megosztják a „Pix-kulcsaikat”, és az utalások üzenetein keresztül várják a jelentkezőket.  

A kellemetlenség azonban abból adódik, hogy nem lehet blokkolni számlaszámokat az utalástól. Volt olyan eset, amikor börtönbe zártak valakit, mert a sorozatos utalásokat zaklatásnak értékelték. 

Hasonló helyzetben találta magát a Revolut is. A fintechunikornis nemrég vezette be a végponttól végpontig tartó titkosítást az üzenetküldéseknél, aminek a hatására nagyon népszerű lett az üzenetküldési funkció. Olyannyira, hogy voltak, akik a szeretőiknek üzengetnek, természetesen a párjuk tudta nélkül.  

115 év börtön, és még vegán étrend sem jár 

Sam Bankman Fried neve az elmúlt években gyakran volt hallható a fintechvilágban – nem jó értelemben. Az FTX bedőlését követően vizsgálták Friedet, a pár hete lezajlott bírósági üléseken pedig első fokon 115 év börtönre ítélték csalás miatt.  

A fiatal vállalkozó cellatársával interjút is készítettek, és az elmondása szerint Friednek nem lesz könnyű dolga a börtönben. Mivel ő egy introvertált, nem igazán fizikumú fiatalember, így a cellatársa szerint nehéz lesz kiállnia magáért. A helyzetét tovább nehezíti, hogy a vegán étrendjét sem tudja folytatni, és a börtönben át kell állnia a húsos étkezésre. 

A Fintech Világa legújabb adásában szó esik még Sam Altman OpenAI-os kálváriájáról, valamint Cristiano Ronaldo 1 milliárd dolláros peréről. A teljes adás az alábbi Spotify-linken visszahallgatható. 

(Forrás: Timesofmalta, Beincrypto) 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn