Hazai
JVSZ Innovációra Magyar! interaktív konferencia - illusztráció - fotó: Shutterstock
Innovációra Magyar!

Innovációra Magyar!

Interaktív, innovációs konferenciát szervez május 9-én a Joint Venture Szövetség (JVSZ). Az idén már harmadik alkalommal megrendezendő, Innovációra Magyar! címmel érkező találkozó célja, hogy gyakorlati példákon, esettanulmányokon keresztül mutassák be a legnagyobb magyar újításokat, a támogatott programokat, valamint olyan aktuális hazai és nemzetközi innovációs trendeket, amelyek a hazai kkv-k és nagyvállalatok számára is inspirálóak lehetnek.

Hazai
Mire való, mivel fenyeget ma az okosnak tűnő mesterséges intelligencia?

Mire való, mivel fenyeget ma az okosnak tűnő mesterséges intelligencia?

A JVSZ – Üzleti Szövetség 2024-es évnyitó, első Economy Brunch szakmai programján a mindennapjainkat egyre inkább átszövő mesterséges intelligenciáról (MI) és a digitalizációval kapcsolatos megoldásokról, lehetőségekről, kihívásokról esett szó. Olyan kérdésekre kaptunk választ, mint például hogyan használja az adóhatóság vagy egy hazai cég napjainkban az MI-t, vagy hogy milyen jogi vagy kiberbiztonsági kockázatot jelentenek az üzleti döntéshozók számára a friss trendek.

HazaiZöldenergiaZöldgazdaság
Lantos Csaba, energiaügyi miniszter a JVSZ kecskeméti Country Ride konferenciáján, 2023. 11. 23.
Az energia létkérdés a sikerhez! 

Az energia létkérdés a sikerhez! 

Az energiaválságra adott szakpolitikai válaszokról, a paksi üzemidő-hosszabbításról, a megújulókról, az energiatárolási tervekről és más ágazati stratégiai kérdésekről tartott informatív előadást Lantos Csaba. Az energiaügyi miniszter a JVSZ Country Ride országos eseménysorozatának kecskeméti állomásán beszélt, ahol ezt követően – szakértők, szakpolitikusok és vállalatvezetők bevonásával – két szakmai kerekasztalban vitatták meg a fenntarthatóság, illetve a kedvező kamatozású zöldfinanszírozás, az ESG-tanúsítás kérdéseit. 

HazaiKiemelt
JVSZ Makro Konferencia: mi vár ránk a gazdaságban? 

JVSZ Makro Konferencia: mi vár ránk a gazdaságban? 

Az idén immár tizenkettedik alkalommal tartották meg a Joint Venture Szövetség (JVSZ) exkluzív, makrogazdasági kilátásokat elemző konferenciáját, amelyen többek között olyan előadók ismertették a friss trendeket, mint Varga Mihály pénzügyminiszter, Tálos Péter, a Foxconn csoport alelnöke, illetve György László kormánybiztos. A kerekasztal-beszélgetéseken pedig a geopolitikai fejlemények és az innováció növekedésre gyakorolt hatásai voltak a fókuszban.

HazaiInnováció
A bankszektor nagy kihívás előtt áll?

A bankszektor nagy kihívás előtt áll?

Napjainkban már sokan el sem tudnák képzelni az életünket a bankkártyás fizetés lehetősége nélkül. Anno korántsem így működött. Hogyan jutottunk el idáig?  Hogyan hat az innováció a bankszektorra?
Erről kérdeztük Ács Zoltánt, az MKB Bank innovációs vezetőjét, az MKB Fintechlab ügyvezető igazgatóját a Joint Venture Szövetség (JVSZ) Innovációra Magyar! interaktív konferenciáján (2023.04.21.).

Promóció

Trend

Promóció

Hazai válogatás