Nőtt a verseny a lakásbiztosítók között – spórolhatnak a családok 

Szerző: | 2024. február. 19. | Hazai

Következmények nélkül felmondhatjuk a régit és ingyenesen válthatunk márciusban lakásbiztosítást. Erről a biztosítóknak már tájékoztatniuk is kellett az ügyfeleiket. Indul az átkötési szezon, érdemes most friss ajánlatokat bekérni, hiszen sokkal kedvezőbb árat kaphatunk otthonunk biztosítására. 

A biztosításpiaci verseny fokozása érdekében tavaly a Nemzetgazdasági Minisztérium javaslatára 2024 márciusától kezdődően egy extra, a váltás költségeit tekintve ingyenes időszakot vezetnek be a biztosítások megújítása érdekében.  

Így a már meglévő biztosítás évfordulójától függetlenül, már idén márciusban is lehetőség nyílik a lakásbiztosítások felmondására és újrakötésére. A biztosítótársaságoknak a rendkívüli időszakról február 15-ig kötelező volt tájékoztatni az ügyfeleiket, amelynek következtében  

több mint 4 millió biztosítási szerződést kötött lakástulajdonos értesülhetett arról, hogy márciusban ingyen lehetősége nyílik meglévő kontraktusát kedvezőbbre cserélni. 

A piaci folyamatok alapján megállapítható, hogy a döntés már februárban éreztette a kedvező hatását, hiszen a március elején induló lakásbiztosítási kampány előtt intenzív verseny indult az ügyfelek érdekében. Ennek eredményeképpen  

a piaci szereplők már jelenleg is jelentős kedvezményekkel kínálják lakásbiztosítási termékeiket  

akár kibővített szolgáltatásokkal, akár alacsony díjakkal. A Nemzetgazdasági Minisztérium várakozása szerint a kampány során újrakötött szerződések által a lakásbiztosítási szolgáltatások bővülhetnek és korszerűbbé válhatnak, így az ár-érték arányuk is lényegesen javulhat. Mindez tovább erősítheti az ügyfelek, a családok pénzügyi tudatosságát és legfontosabb vagyontárgyuk, a lakóingatlanuk védelmét. 

A kormány üdvözli a piaci szereplők februári, proaktív fellépését mind a termékek fejlesztése, mind azok egyre kedvezőbbé váló díjazása okán. A minisztérium továbbra is arra buzdítja a családokat, hogy  

a lakásbiztosítási szerződéseiket vizsgálják felül, és éljenek a márciusi extra lehetőséggel, amelyen keresztül még eredményesebben védhetik meg az otthonaikat a nem várt kockázatokkal szemben. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn