A kkv-k újragondolására van szükség a versenyképesség növeléséhez 

Szerző: | 2024. április. 29. | Foglalkoztatás, Hazai, Világgazdaság

Nagy Márton a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével a kkv uniós fogalmának megváltoztatásáról egyeztetett. 

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter a mai napon hivatalában fogadta Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét. Az egyeztetés folyamán a felek a hazai gazdaság aktuális helyzete mellett áttekintették a magyarországi vállalatok versenyképességét befolyásoló hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat, a rövid, illetve hosszú távú célokat, kihívásokat. 

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a kormány 2024-ben újraindítja, 2025-ben pedig tovább emeli a gazdasági növekedés ütemét,  

ha pedig véget ért a háború, Magyarország újra Európa egyik leggyorsabban fejlődő gazdasága lesz.  

Egyetértettek abban, hogy a gazdasági növekedés újraindítása közös cél és érdek, és hogy a növekedést segítő folyamatok már most is kifejezetten pozitív irányba tartanak, azonban további lépésekre van szükség. Biztatónak ítélték meg többek között, hogy  

– az infláció sikeres letörésének köszönhetően – a fél éve dinamikusan növekvő reálbérek hatására a kiskereskedelmi forgalom kezd helyreállni. 

Mivel a magyar EU-elnökség egyik kiemelt fókuszpontja a versenyképesség lesz, egyetértettek abban, hogy Európa versenyképességének visszaszerzése érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a 2005 óta hatályos kkv-fogalom újraalkotására is. Célszerűnek mutatkozik többek közt a 250 fős létszám 500 főre vagy a jelenlegi 50 millió eurós árbevételi határ 100 milliósra emelése. Nagy Márton támogatásáról biztosította Parragh Lászlót ezen elképzeléssel kapcsolatban, hiszen e fogalom megváltoztatása bővítheti a magyar vállalkozások támogatási lehetőségeit, így hozzájárulhat azok további megerősítéséhez. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI/Balogh Zoltán

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn