Új hitelprogram segíti a kis- és középvállalkozásokat

Szerző: | 2024. április. 29. | Hazai, Technológia

Újabb, a magyar gazdaságot, a kis- és közepes vállalkozásokat erősítő programot indít a kormány. Keddtől startol a GINOP Plusz program 1. prioritásához tartozó KKV Technológia Plusz Hitelprogram.  

Az európai uniós forrásokból megvalósuló projekt keretei között a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv-k) 0 százalékos fix kamat mellett igényelhetnek kedvező finanszírozást új fejlesztéseik és értéknövelő beruházásaik megvalósításához. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által kialakított MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megjelölt fiókjaiban lesz elérhető. 

A hitelprogram célja a hazai kkv-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül.  

További cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása, lehetővé téve energiahatékonysági beruházásokat is. 

A pályázó vállalkozások ügyletenként 10 millió és 100 millió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek a teljes futamidő alatt fix, 0 százalékos ügyleti kamat mellett. A kölcsön Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65 százalékából pedig  

a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek. 

A Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt feladatának tekinti, hogy ezek a források a lehető leghamarabb elérhetők legyenek, és hozzájáruljanak a hazai kkv-k megerősítéséhez és a nemzetgazdasági célok eléréséhez. A kormány célja, hogy 2024-ben újraindítsa, 2025-ben pedig tovább emelje a gazdasági növekedés ütemét, és ennek elérését támogatja a KKV Technológia Plusz Hitelprogram is. 

Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását az MFB, illetve a kormány honlapján érhetik el az érdeklődők. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn