Putyin már megint meghalt, de túlélte…

Szerző: | 2023. október. 26. | Kiemelt, Makronóm Morzsa

A Kreml szóvivője szó szerint elröhögte magát, amikor az orosz elnök állítólagos szívleállásáról és újraélesztéséről kérdezték.

Hivatalosan és meglehetősen vidáman cáfolta a Kreml azokat a híreket, amelyek a nyugati médiában láttak napvilágot a napokban. A háború kezdete óta nagyjából hetente bukkannak fel azok a kattintásvadász cikkek, amelyek az orosz elnök egészségügyi állapotáról szólnak. Volt már stroke-ja, szívmegállása, rákja, leesett már lépcsőn, hajtottak végre rajta életmentő vastagbélműtétet, követtek el ellene merényletet, sőt néhányszor már „meg is halt”, így valójában „dublőrök irányítják Oroszországot”.

A napokban ismét a szívmegállás volt terítéken, ezúttal padlóra zuhanással és újraélesztéssel kombinálva. A beszámoló szerint Putyinra fennakadt szemmel, a földön fekve találtak rá a szobájában, és azonnal újra kellett éleszteni. A legújabb verzió szerint a történtek annak ellenére sokkolták a Kreml belső körét, hogy az orvosok többször rámutattak: Putyin „halálos beteg, és nem valószínű, hogy megéri az ősz végét”.

Vidámság és móka

A Kreml még a hír felröppenésének napján, október 24-én a szokásos sajtótájékoztatóján reagált, álhírnek nevezve mind a Putyin egészségi állapotáról, mind a dublőrök alkalmazásáról szóló információkat.

Dmitrij Peszkov úgy fogalmazott: az elnökkel minden rendben, az álhírt pedig elteszik a többi abszurd cikk közé a gyűjteménybe. A Kreml szóvivője elnevette magát, amikor az újabb szívleállásról/majdnem meghalt valóságtartalmáról kérdezték. Mint mondta, irigylésre méltó a nyugati bulvár szívóssága az ügyben, de ezúttal is kell ábrándítania a nem létező szenzációt hajszoló újságírókat.

Peszkov azt is közölte: az elnök nem használ dublőröket, valóban ő járt Kínában a Belt and Road fórumon, tényleg ő vesz részt nyilvános sajtóeseményeken – és valóban ő Vlagyimir Putyin.

***

Kapcsolódó:


Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök újságíróknak nyilatkozik az Egy Övezet, Egy Út elnevezésű nemzetközi együttműködési fórum harmadik csúcstalálkozóján Pekingben, 2023. október 18-án.
MTI/AP/Kreml pool/Grigorij Sziszojev

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn