Két magyar cég is a kiemelt fontosságú európai projektek között 

Szerző: | 2023. december. 5. | Hazai

A 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Software Zrt. is IPCEI-minősítést kapott, így olyan cégek mellé csatlakoztak, mint a német SAP, a Deutsche Telekom, a Siemens vagy a francia Orange. Az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 19 felhőalapú projekt kapott ilyen minősítést. 

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár üdvözölte az Európai Bizottság döntését, és gratulált a két magyar gazdasági társaságnak. Kiemelte: A felhőipar dinamikusan növekszik, szakértői előrejelzések szerint 5 éven belül 700 milliárd dolláros bővülés előtt áll globálisan.  

Az IPCEI-minősítést elnyerő cégek a szektor „Bajnokok Ligáját” jelentik. 

Közös sikerünk, hogy a két cég a Gazdaságfejlesztési Minisztérium aktív szerepvállalása mellett lett ennek az elit klubnak a tagja.” 

A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projektek (IPCEI) olyan nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések, melyek a közös európai piac globális versenyképességi lemaradásait és stratégiai kitettségeit orvosolják. 
A 4iG Nyrt. Digital Trust Service” nevű projektje egy blockchain alapú adathitelesítési platform; az E-Group ICT Sofware Zrt. FedEU.ai” nevű projektje pedig az MI-technológia globális kihívására – az adatokhoz való tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága – kínál megoldást. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn