Sikeres a keleti nyitás, mondta az iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a China Hi-Tech Fairen 

Szerző: | 2023. november. 19. | Hazai, Technológia

Fábián Gergely részvételével nyílt meg a 25. China Hi-Tech Fair, ahol az iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár a keleti nyitás sikerességét hangsúlyozta. A rendezvényen a technológiai iparág legújabb fejlesztéseit mutatják be, mint például az önvezető technológiát vagy az MI-alapú tartalomgenerálást.  

November 15-én a sencseni Kongresszusi és Kiállítási Központban megnyílt a 25. China Hi-Tech Fair, amely Kína legnagyobb technológiai tematikájú kiállítása. Az eseményen több mint 40 ország, köztük Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Finnország, Franciaország, Németország és Magyarország is bemutatja újításait. Fábián Gergely ünnepélyes szalagátvágás keretében nyitotta meg a magyar pavilont, amelyben többek között egy forradalmian új, mégis klasszikusan elegáns elektromosautó-modell látható. 

Az esemény kísérőrendezvényeként tartott Magyar Fórum megnyitóbeszédében Fábián Gergely kiemelte, hogy hazánk a kínai üzleti befektetések első számú célpontja Közép-Európában. A keleti nyitás sikerét mutatja, hogy 2023-ban a külföldi tőkebefektetés (FDI) már több mint egyharmada (34 százaléka) érkezik hazánkba keleti országokból, miközben ez 2010-ben 10 százalék alatt volt. Hangsúlyozta, hogy Magyarország most építi ki a teljes elektromosautó-gyártáshoz kapcsolódó ökoszisztémát, amelyben a keleti és nyugati cégek közösen állítanak elő elektromos motorokat, high-tech akkumulátorokat, napelemeket, elektromos töltőket és teljes autókat.  

A China Hi-Tech Fair szorosan követi az iparági trendeket, különös tekintettel az önvezető technológiákra és kereskedelmi alkalmazásaikra. Olyan ipari területekre koncentrál, mint a következő generációs informatikai technológia, a környezetvédelem, az új kijelzőtechnológiák és az okosvárosok. A látogatók személyesen szemlélhetik meg a legújabb innovatív termékeket. A kiállítás mesterséges intelligencia (MI) zónája az önvezető technológiákhoz, a mesterséges intelligencia algoritmusaihoz, az MI-alapú tartalomgeneráláshoz (AIGC), az 5G alkalmazásaihoz és az ipari ökoszisztémákhoz kapcsolódó technológiákat és termékeket mutat be. 

Az út során Fábián Gergely kínai nagyvállalatokkal, többek között a ZTE-vel, a Bopu Techhel, a BGI-vel, a Honorral és a Huaweijel folytatott bilaterális egyeztetéseket. A Huawei gyárlátogatásának alkalmával lehetősége volt megtekinteni a Neumann Kiállítótermet, amely teljes képet ad a vállalati vertikális iparági megoldásairól, beleértve a közszolgáltatásokat, a közlekedést, az elektromos energiát, a bányászatot, a pénzügyeket és a gyártást. A Digitális Energetikai Innovációs és Élményközpontban pedig a zöld- és ígéretes jövő áll a fókuszban.

Kapcsolódó:

Címlapfotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn