Az oroszokkal seftelt az amerikai hadsereg alezredese

Szerző: | 2024. május. 10. | Makronóm Morzsa

Az Egyesült Államok haditengerészetének tisztje ellen huszonegy vádpontot emeltek, miután illegálisan importált fegyveralkatrészeket külföldről, többek között Oroszországból.

Frank Ross Talbert, az Egyesült Államok haditengerészetének alezredese akár 20 éves börtönbüntetést is kaphat, amennyiben valamennyi ellene felhozott vádpontban bűnösnek találják. A tisztet többek között illegális fegyvercsempészettel, engedély nélküli fegyverkereskedelemmel, nem regisztrált gépfegyverek birtoklásával, valamint engedély nélküli fegyverszállítással vádolják.

A nyomozók a házkutatást követően azonnal letartóztatták az alezredest, aki első meghallgatásán ártatlannak vallotta magát. Bár szabadlábon védekezhet, nem hagyhatja el az államot, és csak egy bírósági tisztviselő engedélyével mozoghat.

A vádat – amellett, hogy a hadsereg egy tisztjéről van szó – súlyosbítja, hogy Talbert elsősorban Kalasnyikovokban utazott, és előszeretettel vásárolt és adott el AK–47-eseket, illetve azok kiegészítőit, megszegve minden fegyverkereskedelmi törvényt. 

Az importált alkatrészek egyébként Németországból, Lengyelországból és Csehországból érkeztek, ám ezenfelül Talbert vidáman kereskedett az oroszokkal is, amely az ukrajnai háborúk és a szankciók miatt eleve súlyosbítani fogja a büntetése mértékét.

***

Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn