Igen eredményes volt a magyar csapat a Nemzetközi Természettudományi Olimpián 

Szerző: | 2023. december. 29. | Hazai, Innováció

Az év végéhez közeledve összegyűjtöttük a legnépszerűbb cikkeinket. Ez a december 14-i írásunk a harmadik legtöbbet kattintott volt 2023-ban. Azt írtuk, hogy a hatfős magyar csapat egy arany- és öt ezüstérmet szerzett Thaiföld fővárosában, Bangkokban a december 1. és 10. között megrendezett 20. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpián (IJSO).

Az eredetileg tehát december 14-én megjelent cikkünkben így írtunk a versenyről: „Ezt a megmérettetést 2004-ben Indonézia alapította. Azóta Magyarország minden évben részt vesz a 16 évesnél fiatalabb korosztály számára meghirdetett természettudományi olimpián, ahol a versenyzők biológiából, kémiából és fizikából mérik össze elméleti és gyakorlati tudásukat. A nemzetközi megmérettetésen egy-egy ország 6 fős diákcsapattal indulhat. A természettudományi versenyen az idén 54 ország 304 diákja mérte össze a tudását.  

Ezt írtuk: „Az idei versenyen Biró Artúr, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gyakorló Gimnázium és Kollégium 10. osztályos tanulója aranyérmet szerzett.” 

A további eredményeinkről részleteket olvashat az eredeti cikkünkből: 

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn