A GINOP Plusz programról egyeztetett a Nemzetgazdasági Minisztérium a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével  

Szerző: | 2024. február. 16. | Hazai

A Nemzetgazdasági Minisztérium a 910 milliárdos GINOP Plusz program lehetőségeiről egyeztetett a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ). A programmal a minisztérium célja, hogy a vállalkozásfejlesztési és munkaerőpiaci aktivitást növelő források helyreállítsák a gazdasági növekedést.

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint Lóga Máté gazdaságstratégiáért, pénzügyi forrásokért és makrogazdasági elemzésért felelős államtitkár, Bókay Márton nemzeti fejlesztésfinanszírozásért felelős helyettes államtitkár és dr. Balogh Szilvia foglalkoztatásért és programokért felelős helyettes államtitkár hivatalában fogadta a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) elnökét, Eppel Jánost. Az egyeztetés középpontjában az aktuális gazdasági folyamatok mellett a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz nyújtotta fejlesztési és beruházási lehetőség álltak.  

A minisztérium célja, hogy a GINOP Plusz program vállalkozásfejlesztési és munkaerőpiaci aktivitást növelő forrásai, amelyek összege 910 milliárd forintot tesznek ki, a lehető leghamarabb a gazdaságba kerüljenek, ezzel is hozzájárulva a gazdasági növekedés helyreállításához, a 4 százalék körüli GDP-bővülés eléréséhez.  

A megbeszélésen a VOSZ elnöke megosztotta észrevételeit a GINOP Plusz programmal kapcsolatosan, felvázolva mindazon szempontokat, amelyek leginkább segíthetik a vállalkozások fejlődését és a beruházások ösztönzését.  

A felek megállapították, hogy a magyar vállalkozások versenyképességének növelése közös érdek, ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium a részletszabályok megalkotásakor figyelembe veszi a VOSZ javaslatait, és felkéri a szervezetet, hogy hívja fel tagjainak figyelmét a GINOP Plusz nyújtotta lehetőségekre. 

Kapcsolódó: 

Borítókép: MTI/Soós Lajos

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn