Közel 2 milliárd forintos célzott program indul a sofőrhiány enyhítésére 

Szerző: | 2024. március. 1. | Hazai

A munkaerőpiaci aktivitás növelése, valamint a szállítmányozási és személyszállítási területen tapasztalható sofőrhiány enyhítése érdekében gépjárművezető-képzési program indult március 1-jén. Az 1,7 milliárd forintnyi hazai forrásból megvalósuló projektben több mint ezren szerezhetnek jogosítványt, ami érdemben hozzájárulhat a foglalkoztatás bővüléséhez, a közúti áru- és személyszállítás versenyképességének javulásához. 

Az elmúlt években sikeresen megvalósított állami finanszírozású gépjárművezetői képzések után március 1-jén új programot indított az OFA Nonprofit Kft., amelynek keretében  

C, C+E és D típusú jogosítványt, valamint GKI-igazolványt szerezhetnek a résztvevők.  

A pályázaton való részvétel feltétele – a magyar állampolgárság mellett – a legalább 2 éve meglévő B kategóriás jogosítvány, az egészségi alkalmasság, illetve a képzéstípustól függően II. vagy III. kategóriás pályaalkalmassági határozat megléte. 

A képzésre regisztrált álláskeresők, munkaerőpiaci szempontból inaktívak és munkahellyel rendelkezők is jelentkezhetnek. A projekt az elhelyezkedést is segíti, hiszen a partnermunkáltatókkal együttműködési megállapodások megkötésére kerül sor, amelynek keretében legalább 12 hónapon keresztül garantálják a programot sikeresen teljesítők elhelyezkedését. Ezen túlmenően az OFA szakemberei mentorálással segítik a tanulókat mind a képzés, mind az elhelyezkedés időszakában. A résztvevőktől maximum 30 százalékos önrész befizetése az elvárt,  

amit a sikeres képzést követő 12 hónapnyi, a megszerzett jogosítványnak megfelelő gépjárművezetői munkakörben történő munkavégzés után maradéktalanul visszatérít a lebonyolító, így a résztvevők lényegében ingyen juthatnak egy piacképes képzettséghez. 

A programmal kapcsolatos részletes információk mind a képzés iránt érdeklődők, mind a bekapcsolódni kívánó cégek részére elérhetők az OFA Nonprofit Kft. honlapján. 

Kapcsolódó:

Címlapfotó: MTI

Ezek is érdekelhetnek

trend

Promóció

Hazai válogatás

Promóció

Kövess minket

Facebook

Instagram

LinkedIn